Deodorant nebo antiperspirant?

Tagy:  antiperspirant, vůně, pot, toxiny, rakovina, zdraví

Sponzorované odkazy:

Deodorant nebo antiperspirant?

V dnešní době patří používání deodorantů či antiperspirantů takřka k základům hygieny. Tyto přípravky nanášíme ráno do podpaží a neumíme si bez nich představit den. Některé nám vyhovují, jiné méně. I dnes však mnoho z nás ještě nezná rozdíl mezi těmito dvěma slovíčky. Deodoranty a antiperspiranty mají odlišné účinky a působení. Poznejte je a vyberte si.

Deodorant versus antiperspirant

Možná si názvy i samotní výrobci občas pletou, rozdíly mezi těmito dvěma přípravky jsou však značné. Co se deodorantu týče, jeho funkcí je především překrývat pot. Příjemně voní, osvěží nás a zabraňuje nepříjemnému pachu. Jeho používání je jednoduché a účinné. Antiperspirant oproti deodorantu nejen voní ale také více či méně spolehlivě potlačuje samotnou tvorbu potu. Oba přípravky jistě napomůžou k našemu lepšímu pocitu a obzvláště v letních dnech jejich skvělé účinky oceníme.

Který je lepší?

Mnohdy mezi deodorantem a antiperspirantem ani nepoznáme rozdíl. V zásadě jde stejně jako u jakéhokoli kosmetického výrobku především o jeho kvalitu a složení. Tím bychom se měli řídit především. Antiperspirant pocení potlačuje, což se může zdát nepřirozené. Tělo potem zbavuje organismus toxinů, což je velmi důležité. Je proto možné oba prostředky střídat.

U antiperspirantů můžeme narazit na choulostivou otázku jejich účinku na naše zdraví. Můžeme narazit na názory, které antiperspiranty odsuzují za nepříznivé působení na organismus. Antiperspiranty jsou dokonce považované a rakovinotvorné. To je však velice sporné a dle některých odborníků se jedná pouze o nesmyslná tvrzení. Jak tomu bývá, skutečnost je těžko dohledatelná. Na trhu by se však neměli vyskytovat výrobky, které prokazatelně poškozují zdraví.

Vyberte si ten svůjVyberte si ten svůj

Jaký si vybrat

Ať už si zvolíme antiperspirant či deodorant, můžeme vybírat z mnoha druhů. Oblíbená je kuličková forma těchto přípravků, která se velmi jednoduše aplikuje. Tuhé antiperspiranty či deodoranty mají své výhody a nemusíme u nich čekat, než zaschnou. Spreje se snadno používají a intenzivně voní. Asi nejméně obvyklou formou jsou krémy, které se nevyskytují příliš často. Největší rozdíl je samozřejmě ve vůních. Od neutrálních přes osvěžující citrusové až po sladké květinové. Každý si jistě vybere.

Článek Deodorant nebo antiperspirant? byl publikován 1. července 2010 v 23.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...