Jojobový olej se postará o zdravou a krásnou pleť

Tagy:  jojoba, olej, akné, pleť, kosmetika, krém, pupínky, jojobový olej, přírodní kosmetika

Sponzorované odkazy:

Jojobový olej se postará o zdravou a krásnou pleť

Přírodní oleje jsou plné vitamínů, minerálů a jiných cenných látek, které naše tělo těžko získává z jiných zdrojů. Jojobový olej patří k jedněm z nejceněnějších olejů vůbec, jehož příznivých účinků se využívá i v luxusní kosmetice. Možná vás překvapí, že se ve skutečnosti nejedná o olej, ale o kapalný vosk. Pojem jojobový olej je však již ustálený a běžně se s ním setkáme. Skvělý jojobový olej využijeme v péči o celé naše tělo, zejména o pleť a také o vlasy. Nehodí se však pro vnitřní užívání.

Jojobový olej – zázrak z přírody

Jojobový olej má výrazné hojivé a pěstící vlastnosti a využijeme jej v péči o pleť i o vlasy. Jedinečné složení nezanechává na pokožce pocit mastnoty, jelikož se olej výborně vstřebává. Olej je vhodný pro všechny typy pleti, i pro citlivou a suchou. Nejlepší je vybrat si kvalitní, za studena lisovaný jojobový olej, který si uchová maximální možné množství účinných léčivých látek.

Jojobový olej v péči o pleť

Zázračný olej tvoří složku kvalitní pleťové kosmetiky a je žádaný pro své regenerační vlastnosti. Pleť navíc hydratuje, zjemňuje a vyhlazuje drobné vrásky. Čistý jojobový olej můžeme používat místo krému na pleť, má mnohé pozitivní vlastnosti a pleť vyživuje a uchovává její přirozenou vlhkost. Obsahuje také ochranný UV-filtr nabývající hodnoty 3–4. Pleť je po něm krásně hebká, sametová a vláčná. Z citlivé podrážděné pokožky se opět stává zdravá a odolná. Jojobový olej je zkrátka všelék, který se o naši pleť stará s maximální péčí. Výživný olej můžeme používat také na zanícenou pleť a pleť trpící akné.

Využijte jojobového oleje

Jojobový olej neslouží pouze k péči o pleť. Jeho blahodárné účinky ocení také naše vlasy a pokožka celého těla. Účinný olej můžeme přidat do vlasových zábalů a dodat tak naší svůdné hřívě lesk. Několik kapek cenného oleje můžeme rovněž vmasírovat přímo do vlasů pro okamžitý účinek. Po ošetření jojobovým olejem budou vlasy nádherně hebké a jemné.

Olej k masážím

Pro vysokou kvalitu se jojobový olej hodí také k masážím. Míchat jej lze s jinými kvalitními oleji, či jej použít jako základ pro aromatické masážní oleje. Ten získáme přidáním několika kapek čistě přírodního éterického oleje. Oblíbený je levandulový či eukalyptový. Příjemná aromatická masáž uvolní a uklidní napjaté svalstvo. Díky příjemné vůni nás také bezvadně naladí. Čistý jojobový olej je zlatavé barvy a má velice jemnou vůni.

Článek Jojobový olej se postará o zdravou a krásnou pleť byl publikován 13. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...