Celulitida - jak zaručeně na ni?

Tagy:  celulitida, pomerančová kůže, pokožka, cvičení, pitný režim, lymfodrenáž, masáž

Sponzorované odkazy:

Celulitida - jak zaručeně na ni?

Po krásné bezchybné postavě občas jistě zatoužíme každá. Celulitida je problémem, který trápí a snižuje sebevědomí mnohým ženám. Plastická chirurgie může leccos vyřešit, vrhat se do ní je však rozhodně krajním řešením. Praktičtější dozajista bude pokusit se o nápravu vlastními silami. Rady jak na nežádanou pomerančovou pokožku budou tedy jistě žádané. Tak s chutí do boje.

Hurá na změnu životního stylu

Samotná celulitida s váhou příliš nesouvisí. Doprovází ženy všech váhových kategorií a znepříjemňuje jim život. Základním krokem k jejímu odbourávání však bude podobně jako při snaze zhubnout změna životního stylu. V prvé řadě se bude jednat o jídelníček, který nemusí být až tak dietní jako zdravý. Pomoci nám může i odborník přes výživu. Nezbytnou nutností je dodržovat pitný režim a zařadit také neslazené bylinné čaje, které nám mohou být při boji s celulitidou nápomocné. Zdravou stravu a přísun tekutin by měl doprovázet také pohyb.

Tělesná aktivita pomůže odbourávat tukové polštáře, formovat postavu a zpevňovat pokožku, čímž viditelně dojde ke zlepšení stavu našich hýždí a stehen. Ideální je věnovat se pohybu denně. Kromě chůze a běhu se můžeme zaměřit také na plavání, bruslení či jízdu na kole. Nicméně každý pohyb je užitečný a naše tělo jej ocení.

Pitný režim je důležitý, autor: deggert07Pitný režim je důležitý, autor: deggert07

Masírujte

Masáže jsou v boji s celulitidou vítaným a účinným nástrojem. Na lymfatickou masáž si můžeme zajít do salónu, pomůže rozproudit krev a vyloučit z těla toxiny. Celkově zeštíhlí a pomůže tělo formovat. Profesionální masér bude také užitečný. Procedury jsou bezbolestné a lze je podstupovat pravidelně. Podobný účinek jako lymfatická masáž má řada přístrojů, které nalezneme v kosmetických salonech.

Jemnou masáž si můžeme dopřát i samy doma. Postupovat je vhodné od bříška přes stehna a hýždě. Ku pomoci nám mohou být také speciální krémy a jiné přípravky.

Pomocníci z obchodů

Účinky na celulitidu slibuje celá řada prostředků. Sama od sebe aplikací krémů však bohužel celulitida nezmizí. Přípravky mohou pomoci rozproudit krev a vyhladit pokožku, výraznějších výsledků však docílíme, spojíme-li s jejich nanášením důkladnou masáž problematických partií. Krémy, gely a nejrůznější séra se tak dostanou lépe do pokožky.

Další kapitolou jsou tablety a prášky, které slibují zázraky. Ty obvykle bohužel neplní, pomoci však můžou. Výsledky však nebudou nikterak dechberoucí.

Článek Celulitida - jak zaručeně na ni? byl publikován 30. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...