IZIP - elektronická zdravotní knížka VZP

Tagy:  ZP, kalendář, kartička, záznamy, vyšetření, elekronická zdravotní knížka

Sponzorované odkazy:

IZIP - elektronická zdravotní knížka VZP

Projekt IZIP, neboli internetový přístup ke zdravotním informacím pacienta byl spuštěn všeobecnou zdravotní pojišťovnou ve snaze zjednodušit a zefektivnit přístup do zdravotních záznamů pacientů. Systém je dobře zabezpečený a pro klienty VZP je zdarma. Jeho vedením si můžeme zachránit život.

K čemu IZIP?

Projekt IZIP byl spuštěn již před několika lety, ale slyšet o něm začíná být zejména v poslední době. IZIP si klade za cíl zpřístupnit lékařům zdravotní data pacienta. Tím je možné mít je k dispozici v pravý čas a dělat na jejich základě rychlá a správná rozhodnutí, která mohou zachránit život. Lékař má díky IZIPu přístup k výsledkům nejrůznějších vyšetření a doví se o pacientovi potřebné informace takřka v okamžiku. Může tak lépe stanovit diagnózu a vyhnout se některým zdlouhavým vyšetřením. Elektronická zdravotní knížka je přístupná na internetu a je možné si v ní číst a také do ní zapisovat. Zapisovat do ní mohou rovněž lékaři, kteří se do projektu zapojí. Naše osobní zdravotní knížka pak obsahuje souhrn zdravotních informací a odesílají se na ni také výsledky námi podstoupených vyšetření.

Zabezpečení internetové zdravotní knížky

Systém IZIP je velmi bezpečný a dobře chráněný, přístup do něj máme pouze my a umožnit jej můžeme také lékařům, kteří do ní mohou zapsat data. My můžeme její obsah libovolně doplňovat a aktualizovat. Zabezpečení je na vysoké úrovni a nahlížet do knížky může pouze ten, komu to sami dovolíme.

Jak si IZIP zařídíme?

Zřízení internetové zdravotní knížky je zdarma a probíhá jednoduše vyplněním formuláře na pobočkách české pošty, pojišťovny VZP či ve vybraných lékárnách. Poštou poté přijde obálka se samolepkou, kterou si na zdravotní kartičku nalepíme a také s informacemi, pro vstup do knížky pomocí internetu.

Internetová zdravotní knížka nás překvapí

Praktická internetová zdravotní knížka má kromě uchovávání záznamů o našem zdravotním stavu mnoho dalších velmi zajímavých funkcí. K nim patří například upozorňování na preventivní prohlídky, které je nám formou sms zasíláno. V nabídce je také očkovací kalendář, který nám očkování naplánuje a opět na něj dokonce upozorní. Díky IZIPu si můžeme také hlídat, zda za nás zaměstnavatel platí zdravotní pojištění a prohlédnout si vyúčtování výkonů. Elektronická zdravotní knížka pro pojištìnce VZP – získejte aktuální přehled o svém zdraví. Informujte a registrujte se online a zadarmo! 

Článek IZIP - elektronická zdravotní knížka VZP byl publikován 6. října 2010 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...