Bělení zubů aneb jak bezpečně k zářivému chrupu

Tagy:  zuby, pudr, pasta, ordinace, lékař, bělící gel, karbamid peroxid

Sponzorované odkazy:

Bělení zubů aneb jak bezpečně k zářivému chrupu

Po zářivě bílém úsměvu touží jistě každý z nás a není překvapením, že tento trend se rozšířil mezi ženy i muže. Zubů si všimne každý na první pohled a kromě tvaru sledujeme také jejich barvu. Bělení zubů je moderním způsobem, jak dosáhnout toho, co nám příroda nenaděla. Překrásným úsměvem zaujmeme na první pohled,

Cesta ke krásnějšímu chrupu

Způsobů, jak dosáhnout bělejších zubů je mnoho. V zásadě rozlišujeme mezi mechanickým obroušením zubních usazenin, díky čemuž sice získáme lepší barvu chrupu, ne však bělejší než je jejich přirozená barva. Obvykle je tedy nutné přistoupit ke složitějším procedurám, které nám zaručí skutečně zářivý chrup.

Přirozené bílá, autor: Aleera*Přirozené bílá, autor: Aleera*

Bělící zubní pasty a pudry

Volně prodejné bělící pasty zuby ve skutečnosti nebělí, pouze dokáží navrátit přirozenou barvu zubů, jak je popsáno výše. Jejich účinek je obvykle nedostačující a je potřeba využít některé z dalších metod. Zubní pasta či pudr s obsahem účinné látky karbamid peroxid již dokáže barevný odstín zubů zlepšit, volně prodejné výrobky však obsahují nízkou koncentraci a výsledky se dostavují velice pomalu, obvykle až po měsících. Takové prostředky se proto využívají spíše po bělící kúře, aby barvu udržely.

Domácí bělení

Náročnější postupy bělená můžeme podstoupit i doma. Bělicí sety stojí několik stokorun a zaručují při správném použití poměrně kvalitní výsledky. Stačí si vytvarovat pryžové aplikátory a nanést do nich bělící gel. Ten se nechá zhruba 30 minut působit. Procedura se provádí denně po dobu dvou týdnů. Gely nepůsobí mechanicky ale odbarvují pigmenty, čímž dodají chrupu zářivější barvu, než jakou by přirozeně mohly mít. Pro domácí bělení je možné využít také bělící proužky, které působí podobným způsobem ale vyjdou dráž a jejich účinek pro složitější způsob aplikace nemusí být tak oslnivý.

Bělení zubů v ordinacích

V ordinacích zubního lékaře si můžeme nechat provést bělení gelem, který se nanáší na pryžový aplikátor zhotovený dle sejmutého otisku chrupu. Postup se téměř shoduje, jen je vše pod dohledem zubního lékaře. Zákrok vyjde na několik tisíc. O něco dražší je bělení koncentrovaným peroxidem, který se na povrch zubů nanese a následně se aktivuje laserem. Proces je velmi efektivní, avšak na čas strávený v ordinaci zubního lékaře náročný.

Článek Bělení zubů aneb jak bezpečně k zářivému chrupu byl publikován 30. října 2010 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...