Elektrický zubní kartáček – trendy v čištění zubů

Tagy:  zuby, ústní hygiena, čištění, defekt, tlak, zubní kaz, zubní kartáček

Sponzorované odkazy:

Elektrický zubní kartáček – trendy v čištění zubů

Péče o chrup i celou dutinu ústní patří k nezbytným základům osobní hygieny. Této činnosti se učíme již jako děti, mnoho lidí však čištění zubů stále ještě provádí špatně. Fenomén elektrického zubního kartáčku, který však rozhodně není žádnou novinkou, může problém nesprávného čištění zubů vyřešit, na druhou stranu však celou situaci také zhoršit. Vždy je proto potřeba uvažovat a dostatečně a správně se informovat.

Elektrický neznamená bez práce

Elektrický zubní kartáček nám může výrazně usnadnit práci a zaručit krásně vyčištěné zuby. Ne však tak automaticky, jak by se mohlo na první pohled zdát. První úskalí jistě nadejde již při samotném výběru kartáčku. Volit bychom měli elektrický zubní kartáček od renomované společnosti. Na značku se v tomto případě tedy vyplatí podívat. Správným výběrem však celá záležitost nekončí. Přichází na řadu především bezchybné používání. Elektrický zubní kartáček je nezbytností pouze pro lidi se zhoršenou pohyblivostí horních končetin. Zdravé osoby si jsou schopny zuby vyčistit stejně dobře klasickým, jako elektrickým kartáčkem. Přesto nás vedou pochopitelné důvody ke koupi elektrického pomocníka, který udělá těžkou práci za nás.

Braun Sonic Complete 8500, autor: www.prozdravi.cz

Na co si dát pozor

Při čištění chrupu elektrickým zubním kartáčkem je potřeba především vyvíjet přiměřený tlak. Rotující hlavice se štětinkami se sama pohybuje a není potřeba na kartáček tlačit tak, jako obyčejně. Při několikerém použití by nám ani silnější tlak nijak neublížil, využíváme-li však elektrický zubní kartáček dlouhodobě, můžeme si příliš silným tlakem na zuby způsobit nepříjemné trvalé defekty, které by vyžadovaly zásah zubního lékaře.

U elektrického zubního kartáčku je potřeba nezapomínat na výměnu čistící hlavice stejně často, jak to děláme s výměnou běžných kartáčků. Tedy nejlépe každé dva měsíce, jsou-li štětiny opotřebované tak ještě dříve.

Podle čeho kartáček vybírat

S výběrem vhodného, ať již elektrického či obyčejného zubního kartáčku nám jistě rád poradí náš zubní lékař. Vyplatí se dát na radu odborníka. Spoléhat bychom se měli na prověřené známé výrobce a kupovat jen kvalitní výrobky. Ty nám zaručí nejen správnou péči, ale také déle vydrží. Obecně je praktičtější a také ekologicky šetrnější dobíjecí zubní kartáček. Elektrický zubní kartáček na baterie je praktický pouze na cestách a podobně. 

Příslušenství pro dokonalou ústní hygienu, autor: www.prozdravi.cz

Článek Elektrický zubní kartáček – trendy v čištění zubů byl publikován 22. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...