Mořská sůl na našem stole i ve vaně

Tagy:  jód, bróm, pokožka, regenerace, minerály, obranyschopnost

Sponzorované odkazy:

Mořská sůl na našem stole i ve vaně

Mořská sůl působí úžasně blahodárně a má široké využití. Řeč tentokrát nebude o využívání soli v kuchyni, kde její nadměrné užívání může působit potíže zejména lidem s vysokým tlakem. Mořská sůl se totiž uplatní i v péči o tělo, ke zkrášlení, zkvalitnění pokožky a také v léčebných a ozdravných procesech.

Zázračná mořská sůl

Mořská sůl nalezne v našich domácnostech skutečně široké možnosti využití, a to jak v kuchyni, tak v našich koupelnách a lékárničkách. Mořská sůl obsahuje bohaté množství stopových prvků, zejména jód, bróm, sodík a draslík. Tyto minerály pozitivně ovlivňují činnost štítné žlázy, působí na nervy a zlepšují soustředění. Je tedy již více než jasné, odkud síla soli pramení.

Solné koupele a lázně

Velmi často se mořská sůl používá do koupele a sáčky soli s nejrůznější parfemací jistě každý zná a už někdy nějaký do své lázně použil. K léčebné kůře se nevíce vyplatí, pořídit si sáček čisté neparfemované soli v lékárně, drogérii, či ve specializovaném obchodě. Sůl z mrtvého moře bude skvělou variantou. Toužíme-li po příjemné vůni, není nic jednoduššího než zakapat sůl několika kapičkami éterického oleje. Uvolnění se nám dostane spolu s levandulí či meduňkou. Pro ty, co si rádi dopřejí něco extra si mohou k soli přidat také drobné květy či okvětní lístky, například populární růže. Jako v moři si budeme připadat s mořskou solí a mořskými řasami, které mají rovněž velice příznivé účinky na celý náš organismus.

Produkce soli, autor: ciccioetneoProdukce soli, autor: ciccioetneo

Koupel je vždy relaxací a přináší velké uvolnění. Chladná koupel se solí báječně osvěží a zbaví únavy. Mnoho z nás si však raději dopřeje teplou koupel, obzvláště v tomto období, kdy se vracíme prochladnutí z venku. Koupel z mořské soli hydratuje spodní vrstvy pokožky a tím zlepšuje její elasticitu a kvalitu. Koupel posiluje naši obranyschopnost a má ty skvělé účinky, že dokáže vyplavovat z těla škodliviny. Velmi příznivě působí také na kožní obtíže.

Široké spektrum účinků mořské soli

Kromě koupelí pro celkové uvolnění a regeneraci lze sůl použít i lokálně. Rozpuštěnou v oleji, nejlépe kvalitním olivovém či mandlovém, můžeme použít sůl na drobné popáleniny. Také vyrážky lze potírat solným roztokem. Všichni víme jak je mořská voda léčivá. Při nachlazení a zejména bolestech v krku nám uleví kloktání slané vody, klidně i několikrát za den. Pro odvážnější povahy je proplachování nosu vodným roztokem mořské soli. Báječně pročistí a uvolní dýchání.

Článek Mořská sůl na našem stole i ve vaně byl publikován 1. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...