Kontaktní čočky vyřeší váš problém s krátkozrakostí

Tagy:  oči, zrak, krátkozrakost, dioptrie, kontaktní čočky

Kontaktní čočky vyřeší váš problém s krátkozrakostí

Kontaktní čočky tu jsou od toho, aby vyřešily naše problémy se zrakem a přinesly nám pohodlí a komfort, který si zasloužíme. Jsou snadnou variantou pro všechny, kteří z jakéhokoli důvodu neradi nosí brýle. Kdo jednou kontaktní čočky vyzkouší, jen těžko se jich vzdá.

Komfort kontaktních čoček

Kontaktní čočky dovolují jejich nositeli věnovat se jakékoli činnosti, aniž by mu u ní musely překážet brýle. Ocení je proto nejen sportovci. Ani nepoznáme, že čočky nosíme, a přitom nás zbaví našich očních vad, jako je krátkozrakost. Kontaktní čočky totiž slouží k účinné korekci oční vady tak, že usměrňují směr světelného paprsku procházejícícho okem. Paprsky se tak setkávají až na sítnici, nikoliv před sítnicí tak, jak by tomu bylo bez čoček.

Pokud nad nošením kontaktních čoček stále váháte, není nic jednoduššího, než je jednoho dne vyzkoušet. Není na tom nic složitého a na to báječné pohodlí si jistě rychle zvyknete.

Barevné kontaktní čočky

Kromě dioptrických čoček, které se postarají o zlepšení našeho zraku jsou na trhu i speciální barevné čočky, či obrázkové kontaktní čočky. Těmi lze změnit přirozenou barvu našich očí a to pro běžný život i příležitostně, například na párty. Vzhled našich očí tak může být sexy či naopak strašidelný. Snadno tak získáme například pohled divoké šelmy, či ďábla. Vybrat si můžeme také libovolnou barvu, včetně černé a červené. Barevné očky se více hodí pro lidi se světlou barvou očí, kterou dobře překryjí. U tmavých očí může být taková proměna náročnější.

Vyberte si takové, na které máte chuťVyberte si takové, na které máte chuť

Druhy kontaktních čoček

Kontaktní čočky vybíráme jak podle materiálu, tak podle doby, po kterou je chceme používat. Přirozeně platí, že čím kratší dobu čočky nosíme, tím je to pro oko zdravější. Neusazují se na nich nečistoty a neztrácí na kvalitě. Kontaktní čočky mohou být denní, týdenní, dvoutýdenní, měsíční i čtvrtroční. Pokud to tedy finance umožní, vždy je dobré volit kontaktní čočky s častější frekvencí výměny. Podle materiálu, ze kterého jsou čočky vyrobené také dělíme čočky, které je nutné na noc vyndávat a uchovávat v čisticím roztoku a čočky, které lze nosit týden či měsíc vkuse. Takové čočky mají vyšší propustnost kyslíku, takže dodají oku dostatek O2 a nedráždí tak, jako běžné čočky.

Nezbytné příslušenství

Ke kontaktním čočkám je potřeba pořídit si také příslušenství, kterým je především čistící roztok. Do něj ukládáme čočky každý večer a mimo to jím čočky čistíme i během dne, dojde-li například k vypadnutí čočky z oka. Roztok má dezinfekční účinky a lze jej kapat i přímo do oka. K roztoku bývá obvykle dodávána krabička na kontaktní čočky. Mimo to si lze však koupit i pěkné krabičky s různými motivy.

Článek Kontaktní čočky vyřeší váš problém s krátkozrakostí byl publikován 15. listopadu 2010 v 10.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...