Zumba – s novým cvičením k radosti a pevnému tělu

Tagy:  tanec, cvičení, cvik, posilování, latinskoamerická hudba, salsa, rumba, rytmus, zumba

Sponzorované odkazy:

Zumba – s novým cvičením k radosti a pevnému tělu

Zumba, neboli nová vášeň mnoha lidí bez omezení pohlaví, věku či zkušeností. U nás je zumba stále ještě novinkou, která však zažila v létě ohromný boom. Stále získává na oblibě a má více a více fanoušků. Vyučuje se již v mnohých studiích a tak si každý zájemce jistě najde hodinu, která mu bude vyhovovat. Vybrat si může v několika pokročilostech.

Zumba – tanec či cvičení?

Dohodnout se na tom, je-li zumba tanec či cvičení není prakticky možné. Zumba je totiž skutečně obojím. Právě proto je možná tak oblíbená, jelikož smysluplně a zábavně kombinuje prvky jak taneční, tak cvičební. Protáhne tělo, zapojí svaly, rozhýbe a nutí k vášnivému pohybu. V tanečních studiích nás instruktoři naučí základům a pak již není nic jednoduššího, než pravidelně chodit na hodiny rozhýbat tělo. Zumba se rychle stane vášní a to hlavně proto, že se jedná o živý rytmický pohyb, který si zamilujeme.

Odkud se zumba vzala

Zumba nemá tak dlouhou historii, jak by se někteří mohli domnívat. Vznikla v devadesátých letech a to, dá se říct, úplnou náhodou. Přesto se však uchytila a získává stále nové příznivce. Zumba kombinuje prvky oblíbených vášnivých tanců, jakými jsou samba, salsa či mamba. Hudba je v latinsko-americkém stylu a do tance se zapojují různé posilovací prvky. Postupně se zapojuje celé tělo a všechny svaly a jedná se tak o cvičení, které účinně spaluje tuky a formuje postavu. To vše velmi zábavnou formou. Prvky aerobiku zajistí to správné protažení těla.

Jak hodiny zumby probíhají

Cílem je, aby cvičení bylo zábavné a lidé si jej užili. Lekce trvají standardně hodinu a mají svůj zaběhnutý průběh. Vše ostatní je však pokaždé trochu jiné a neustále se mění. Zpočátku je potřeba se zahřát, a tak se začíná pomalejšími sestavami. Tempo se postupně zvyšuje a přidává se také posilování. V nejrychlejší a nejdynamičtější fázi je cvičení skutečným zabijákem kalorií a dovolí vydat z těla mnoho energie. S tím přichází také záplava endorfinů. V zumbě dochází k častému střídání kroků a prvků a tak je každá hodina jedinečnou a překvapivou. Skvělé je že nás cvičení ani po době nepřestane bavit, protože se nikdy nestane nudným a monotónním. Hodně samozřejmě záleží na kvalitě instruktora/in­struktorky, kteří lekci vedou.

Článek Zumba – s novým cvičením k radosti a pevnému tělu byl publikován 8. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...