Lecitin, zázrak přírody

Tagy:  fosfolipidy, tuky, mozek, koncentrace, paměť, preparáty, lecitin

Sponzorované odkazy:

Lecitin, zázrak přírody

Lecitin, to je látka svým složením podobná tuku a pro lidský organismus je nezbytná. V našem těle působí komplexně na celou řadu orgánů a jejich správné fungování. Mimo to ovlivňuje i lepší paměť, štíhlou linii a další aspekty, kvůli kterým ho obvykle začneme užívat ve větší míře. Vždyť jeho užívání může být dokonce i prevencí před rakovinou. Tak ohromnou sílu se přeci vyplatí využít v náš prospěch.

S čím máme tu čest?

Lecitin naše tělo nutně potřebuje. Ovlivňuje mnoho životních funkcí a zprostředkovaně i práci orgánů v těle. Svým složením se řadí mezi fosfolipidy a ovlivňuje jak nervovou soustavu, tak především život buněk. Je odpovědný za koncentraci a celou dlouhou řadu dalších pochodů.

Skvělé účinky téměř zázračného lecitinu

Lecitin ovlivňuje celý organismus a podílí se mimo jiné i na lepší imunitě, která je zodpovědná za obranu našeho zdraví. Dále ovlivňuje metabolismus tuků a jejich odbourávání. To má vliv na naši linii a také proto lecitin jistě oceníme jako schopného pomocníka při dietách a hubnoucích kúrách. S lecitinem dosáhneme lepšího zásobení organismu kyslíkem, který je vázán na hemoglobin v červených krvinkách. Jistě oceníme také podporu celého nervového systému a dokonce lepší odolnost vůči stresu, která je v dnešní hektické době téměř nezbytností. Lecitin je známý také zejména ve pojení s pamětí a schopností učit se. Zlepší se díky němu i hojení ran, vstřebávání některých minerálů a padání vlasů. Velmi přínosné je i snížení hladiny cholesterolu, zlepšení kvality pokožky a pročištěný cév, které přináší.

Užívání lecitinu

Lecitinu se doporučuje užívat i 4 gramy denně. V lékárně se setkáme s celou řadou lecitinových preparátů. Bývá přidáván k množství jiných vitamínů či minerálů a často je součástí multivitamínů a podobných preparátů. V takových přípravcích bývá však zásadně pouze jako přídavek a při jeho užívání tímto stylem požadovaných hodnot nedosáhneme. Je proto lepší vyhledat přípravky, kde má hlavní podíl. Vždy je vhodné pročíst manuál se způsobem užívání, dávkováním a ostatními užitečnými informacemi. Asi nejlepším způsobem, jak svůj jídelníček obohatit o čistý lecitin, je pořídit si jej v granulované podobě. Tak se užívá po jedné až třech lžičkách každý den a doporučuje se jej přimíchat k jogurtu či mléku, kde se nechá nabobtnat.

Článek Lecitin, zázrak přírody byl publikován 15. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...