Imunitní systém, alfa omega zdraví

Tagy:  imunita, imunitní systém, obranyschopnost, nemoci, otužování, nachlazení, sauna, vitamíny, životospráva

Sponzorované odkazy:

Imunitní systém, alfa omega zdraví

Také máte pocit, že se necítíte tak fit, jak byste možná měli? Že se vám vrací často rýma nebo kašel, trpíte na angíny nebo na nikdy nekončící únavu? Zkuste se začít věnovat své imunitě. Mnozí by byli překvapeni, jak málo stačí k velké změně.

Imunita, základ všeho

Imunitní systém se často označuje také jako systém obranný. To už vypovídá dostatečně o tom, jakou úlohu má. Je totiž tím, co zajišťuje obranu organismu před vnějšími i vnitřními hrozbami. Aktivně se podílí na eliminace nežádoucích „vetřelců“. Je tedy pochopitelné, že když není zcela v pořádku, pocítíme to. Některým se stále vrací nachlazení, jiní jsou po většinu dle unaveni nebo se jim třeba mohou tvořit afty. Je až kupodivu, jak neochotně jsou pak takoví lidé přijímáni lékaři. Většinou se na tyto příznaky dívá jako na slabé neduhy, které nejsou na obtíž. Nehledá se tak příčina, kterou je právě velmi často oslabená imunita. Lidé tedy stále nepochopitelně trpí a jejich organismus s nimi. Není ani výjimkou, že řada onemocnění přejde ve chronickou formu nebo vyvolá jinou chorobu. Sníženou schopnost organismu je tedy třeba řešit, ne nad ní mávat rukou.

Ke snížené imunitě jenom krok

Existuje mnoho činitelů, kteří snadno vedou ke snížení imunity. Velmi podceňovaný je stres a celkově příčiny psychického charakteru. Přitom právě to může vyvolat neočekávané změny a snížení obranyschopnosti organismu je určitě jednou z nich. Další příčinou snížené imunity může být kouření, špatné stravování či nedostatek spánku.

První krok je jednoduchý

Pokud máme pocit, že snížená imunita by mohla být náš případ, máme z půlky vyhráno. Nejhorší je totiž bezmoc a nedostatek informací. Často se snížená imunita vůbec nebere v potaz u méně závažných, byť opakujících se onemocnění.

K vyřešení situace můžeme postupovat svou vlastní cestou nebo se obrátit na lékaře. Pokud se rozhodneme naši imunitu posílit sami, máme řadu možností. Základem je nastolení zdravého životního stylu, zavést pohybové aktivity, dostatek spánku, zlepšit stravovací návyky a věnovat se duševní hygieně. Také vše můžeme podpořit příjmem probiotik a zařazením vhodných prebiotik. Pak už jen zbývá možnost vyzkoušet různé potravinové doplňky či aktivity, které také obvykle vedou ke zlepšení obranyschopnosti, jako je třeba saunování či otužování.

Článek Imunitní systém, alfa omega zdraví byl publikován 12. července 2011 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...