Rovnátka - aneb jak na krásný úsměv

Sponzorované odkazy:

Rovnátka - aneb jak na krásný úsměv

Po zdravých, zářivých a neodolatelných rtech touží většina z nás. Tvar pusy, velikost úst, tón smíchu – tyto faktory jistě ovlivňují náš smích, avšak nejdůležitější složkou našeho veselého charisma jsou zuby. Rovné a perfektně bílé zuby oslní nejednu osobu a udělají dojem při důležité schůzce, výhodou je, že k dosažení hollywoodského úsměvu vede naprosto jednoduchá a nekomplikovaná cesta – rovnátka!

V minulých letech se rovnátka považovala za jakousi vadu a nevkusnou součást každodenního outfitu. Děti s ,,plechovou pusou“ byly terčem šikany a dospělí se s rovnátky na veřejnosti zkrátka neukazovali. Dnes je doba naštěstí pokrokovější nejen co se technologií týče, ale i v oblasti lidského myšlení. Nejenom, že se rovnátka stala jakousi moderní záležitostí, ale většině lidí rychle a snadno dojde, že během jednoho roku jejich nošení budou jejich zuby překrásně rovné a to natrvalo. Neutrácejte zbytečně za drahé náhrady, které vás omezují v jídle a pití, investujte podstatně menší částku do rovnátek a těšte se na hvězdný úsměv, který vám bude každý závidět.

Druhy rovnátek

Snímatelná rovnátka

Jsou taková rovnátka, která můžete kdykoliv vyndat a zase nandat. Jejich výhoda spočívá v nízké ceně, která se pohybuje okolo 1000 Kč, snímatelnost, takže můžete bez problému jíst a dělat různé aktivity, při kterých jsou fixní rovnátka na obtíž a samozřejmě údržba, jelikož díky jejich snadnému sundání je snadno vyčistíte. Nevýhoda spočívá v délce a účinnosti jejich nošení. Používat je musíte samozřejmě déle, neboť oproti rovnátkům napevno pomaleji účinkují.

Snímatelná rovnátka jsou finančně nenáročná a můžete je kdykoliv sundat, autor: Agnnes044Snímatelná rovnátka jsou finančně nenáročná a můžete je kdykoliv sundat, autor: Agnnes044

Fixní rovnátka

V dnešní době již existují dva druhy fixních rovnátek. Prvním typem jsou Lingual, neboli rovnátka, která se nelepí na přední stranu zubů, nýbrž na spodní. Jejich nesmírnou výhodou je samozřejmě to, že nejsou vidět, ale na druhou stranu, většina pacientů s nimi šišlá, podporují kazivost zubů, neboť se zespodu špatně čistí a hlavně, jsou extrémně finančně náročná, jejich cena se pohybuje okolo 100 000 korun. Klasická fixní rovnátka jsou variantou absolutně nejlepší. Jejich ohromnou výhodou, oproti ostatním typům je funkce jejich rovnatelnosti. Díky tomu, že je svépomocí nemůžete sundat, zuby se vám vyrovnají podstatně rychleji než s rovnátky snímatelnými. Nevýhodou je, že musíte dbát na zvýšenou ústní hygienu, vyhýbat se tvrdým potravinám a odradit vás nesmí ani cena, ta je okolo 20 000 korun.

Fixní rovnátka jsou ideální volbou pro krásný úsměv, autor: StiksFixní rovnátka jsou ideální volbou pro krásný úsměv, autor: Stiks,,Neviditelná" rovnátka stojí až 100 000 korun, autor: BeatriceSimphson,,Neviditelná" rovnátka stojí až 100 000 korun, autor: BeatriceSimphson

Článek Rovnátka - aneb jak na krásný úsměv byl publikován 13. října 2011 v 23.30 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...