Zapomeňte v zimě na chřipku a nachlazení!

Tagy:  Nemoc, virus, horečka, kašel, rýma, sirup, břečťan, minerály, vitamíny, hračky

Zapomeňte v zimě na chřipku a nachlazení!

Zima je tím nejideálnějším obdobím k šíření všemožných nákaz. Uzavřené přeplněné budovy a hromadná doprava, která se jen hemží kýchajícími a smrkajícími jedinci, jsou dokonalými bacilonosiči od října do dubna, kdy se začíná pomalu oteplovat. Díky moderní vědě a technice můžeme být nesmírně rádi za přeplněné pulty lékáren, jenž překypují hot drinky a speciálními antibiotiky, ta nás nepříjemných stavů, kdy se necítíme dvakrát ve své kůži poměrně rychle zbaví. Dospělí člověk si s nevyhnutelným obdobím chřipek a nachlazení dokáže hravě poradit, avšak nejhůř horečky a dráždivý kašel snášejí malé děti, kterým mnohdy chybí potřebné vitamíny a minerály.

Zatočte s kašlem raz dva!

Kašel sám o sobě nás na kolena nedostane, avšak bohužel bývá provázen řadou dalších příznaků od rýmy až po teplotu, jenž nás donutí vyhledat lékařskou pomoc a nebo alespoň lékárnu. Všichni jistě víme, že ke správnému dýchání nám slouží dýchací ústrojí, pokud jej napadne nechtěný virus, oslabí ho a následně tak dochází k nepříjemnému kašli. Dýchací ústrojí se skládá z nosu, ústní dutiny, průdušnice a plic, jejich vážné onemocnění může způsobit jak nebezpečný zápal plic, ale také chronický kašel, který znepříjemňuje život jak vám, tak vašemu okolí. Naštěstí v devadesáti procentech se jedná o pouhé nastydnutí či prochladnutí. Zabránit nákaze virem je v těchto chladných měsících prakticky nemožné, neboť kapénková infekce ,,číhá“ všude kolem, avšak měli byste být řádně vybaveni na případnou léčbu. Již starověcí léčitelé věřili v zázračnou sílu břečťanu, která s dusivým kašlem zatočí do pár chvil. Strom je znám jako lesní a nebo zahradní rostlina s nevídanými léčivými účinky. Veškerá moc spočívá v jeho listech, které obsahují právě onu zmiňovanou léčivou látku, ta tlumí kašel a pomáhá jej velice rychle léčit. Nezapomeňte svým nastydlým ratolestem pořídit kvalitní přípravek z břečťanu. Jejich léčbu zpříjemní hračky pro děti.

Břečťan je již od starověku znám svými mocnými léčivými účinky, autor: sciserBřečťan je již od starověku znám svými mocnými léčivými účinky, autor: sciser

Minerály a vitamíny

Nejenom v zimě, ale po celý rok by měl být váš organismus zásoben potřebnými a nezbytně nutnými dávkami minerálů a vitamínů. Pokud si potrpíte na zdraví životní styl, jenž obnáší vyváženou stravu plnou ovoce, zeleniny, vlákniny a přesného poměru bílkovin, tuků a cukrů, nemusíte se o své zdraví bát, avšak uspěchaný a stresující denní rytmus vás zbavuje důležitých složek a následkem toho se můžete cítit malátní,unavení, vyčerpaní, zpozorujete ve své tváři kruhy pod očima, občasné pupínky, vrásky a nebo horší kvalitu vlasů. Ztracenou energii a elán získáte buď postupnou cestou kompletní změny jídelníčku a nebo zvolte o poznání jednodušší variantu tabletek a doplňků.

Například ředkvičky obsahují ohromné množství minerálních látek, autor: konexeczNapříklad ředkvičky obsahují ohromné množství minerálních látek, autor: konexecz

Článek Zapomeňte v zimě na chřipku a nachlazení! byl publikován 12. prosince 2011 v 10.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...