Překyselení organismu – příčiny a léčba

Tagy:  Překyselení organismu, kyseliny, minerály, vitamíny, příčina, léčba

Sponzorované odkazy:

Překyselení organismu – příčiny a léčba

Nepříjemné pálení žaludku a žáhy zná snad každý z nás. Pokud sníte něco, co vašemu žaludku opravdu nesedne a nebo to přeženete s alkoholem, tento pocit se okamžitě dostaví a může vás doprovázet až několik hodin. Pravděpodobně si říkáte, že občasné nevolnosti patří k životu a nevěnujete jim dostatečnou pozornost. Trpíte-li často překyselením organismu, mohlo by se však jednat o daleko závažnější onemocnění, které je schované za tímto syndromem. Pro klid duše raději navštivte svého obvodního lékaře, který případná rizika vyloučí.

Málo kdo vůbec tuší, že zdraví je bezprostředně závislé na rovnováze kyselých a zásaditých látek v těle. Stav nadbytku kyselin způsobuje či zhoršuje drtivou většinu nemocí, čili dojde-li ke srovnání tělních kyselin, může dojít k celkovému uzdravení organismu, jenž trpí častým překyselením. Proč je kyselost organismu tak nebezpečná? Odpověď je prostá, kyselost zbavuje tělo minerálů jako je vápník, sodík, draslík a hořčík, ty potom odebírá z vitálních orgánů, kostí a cév, následkem toho je celý organismus značně oslaben a ošizen o potřebné látky.

Překyselený organismus dokáže opravdu potrápit, autor: centrumzdraviPřekyselený organismus dokáže opravdu potrápit, autor: centrumzdravi

Vyvážený poměr kyselin

Aby naše tělo fungovalo přesně tak, jak má, musí být poměr všech kyselin v organismu zcela vyvážen. Ve zkratce, kyseliny jsou pro tělo škodlivé látky a moc užitku mu nepřinášejí. Některé se v organismu tvoří jako produkty látkové výměny, jsou to například kyselina chlorovodíková, octová, močová a podobně, jiné přijímáme. Pro zajištění zmíněné acido-bazické rovnováhy je bezpodmínečně nutné kyseliny z těla průběžně odbourávat, k čemuž dojde pouze v přítomnosti látek zásaditého charakteru jako jsou minerály a stopové prvky. Pokud jich dostatek přijmete ve formě stravy, je vše v naprostém pořádku.

Příčiny překyselení

Příčin překyselení organismu je hned několik. V první řadě je na vině nesprávná výživa s velkým množstvím nevhodné stravy, kouřením a podobně. V druhém případě se může jednat o nevyvážený poměr kyselinotvorných a zásadotvorných potravin, jenž přijímáte. Dále za vznikem překyselení může stát nedostatek tekutin, stres, nervová aktivita a duševní nevyrovnanost.

Zdravá strava vám zaručí organismus bez překyselení, autor: zdravavyzivaZdravá strava vám zaručí organismus bez překyselení, autor: zdravavyziva

Léčba

Abyste se snadno zbavili překyselení organismu, nemusíte nutně navštěvovat lékaře a podstupovat kde jaké léčebné procedury, celý proces začíná u vás. Pokud se vyvarujete nikotinu, velkého množství alkoholu a nezdravých pokrmů, vašemu tělu se neskutečně uleví, což pocítíte již po několika dnech. Pokud je hlavní příčinou stres a nervozita, snažte se najít zdroj původu těchto stavů.

Článek Překyselení organismu – příčiny a léčba byl publikován 22. prosince 2011 v 16.45 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...