Diskuse ke článku Candida albicans – příznaky, léčba

Tak to je ještě málo informací

Napsal/a: Anonim

Přidáno: 15.01.2012 22.44

Odpovědět

Ahoj, tohle je jen malá část příznaků, které existují a které candida způsobuje. Tak především se jedná o onemocnění, které když už vznikne, tak většinou napadá celé tělo. Je to způsobeno tím, že candida a acidofil patří v těle mezi vyvážené dvě odlišné látky, které mámě v těle všichni, jakmile se candida přemnoží, acidofilu je pak méně, pak vznikají různé potíže a to v celém těle, i když záleží na stádiu pokročilosti, pak jsou příznaky citelnější. Příznaků je hromada. Svědění kůže, v nose, v uších, na nohách, v pochvě (říká se tomu poševní onemocnění, ale to není pravda, pochva je část těla, kterou se může kadida plně projevit, tudíž nejde o poševní onemocnění, ale pouze o její projev v těchto místech – je třeba léčit celé tělo). Dále jsou příznaky:

  • železitá chuť v ústech + bílý povlak na jazyku, puchýřky (dělá se slinový test – ráno plivnout do sklenice s vodou, pokud se objeví provázky, je velká pravděpodobnost, že ji máte).
  • může se objevit i na kůži tak jako mně v podobě flíčků (neinfkční plíseň, která svědí – zevně pomáhá tea tree olej a to velmi rychle, fleky se však vrací, pokud není léčba zavedena i vnitřně)
  • dále může způsobovat psychické problémy jako např. úzkost v krku
  • deprese
  • bušení srdce, je velmi nepříjemné
  • opuchlost při ranním vstávání
  • nevolnosti v žaludku
  • ztuhlost svalů, též velmi nepříjemné
  • špatné dýchání
  • svědění v očích až pálení
  • samozřejmě poševní výtok
  • mdloby, motání hlavy atd. atd., všechny tyto příznaky + léčba správnou stravou (dietou) naleznete také v knize Základní kniha a kuchařka Candida Albicans..

K takové dietě bývá člověk odkázaný napořád, pokud však sám nezmění svůj život, jelikož tato nemoc bývá projevem duše, nejsme-li šťastní např. ve vztahu, měli bychom jej ukončit, mnoho žen se takto vyléčilo i bez diety, výňatek z jedné stránky: Poslední neméně důležitá poznámka. Na každou nemoc je potřeba se dívat jako na poselství duše. Jenom ten, kdo dokáže rozeznávat jemné nuance svého duševního světa zůstane navždy zdravý. Každá nemoc, ať si to chceme přiznat nebo ne, je obrazem toho, co žijeme a jaké duševní pochody se v nás odehrávají. Neexistuje nemoc bez toho, aniž by měla duševní příčinu. V těle nejprve vzniká myšlenka, pohnutka, kterou reagujeme na vnější svět. Je li naše reakce nesprávná, například nechceme li něco vidět, žijeme li nějaký náš naučený program, potom onemocní tělo S kvasinkou se mi svěřilo mnoho žen během mé terapeutické praxe. A opravdu nejčastější příčina byla jiná, než jen oslabený organismus. A to nespokojenost v milostném životě. Žena nebyla dostatečně milována svým partnerem. Partner jí nedokázal natolik uspokojit v sexu, aby byla opravdu šťastná. Žena pro své štěstí potřebuje uspokojivé sexuální prožívání. Praxe bývá často taková, že buď muž vůbec neví, jak uspokojit svou ženu. Nebo jej to v podstatě ani nezajíná, důležitý je pouze on. Nebo nemá dostatečné zkušenosti. Nebo je již vztah vyčerpaný. Kvasinková nemoc totiž znamená jasný signál těla. Nechci, aby do mne někdo vstupoval, jedná se o odmítání takové způsobu milostného života. Je to signál, potřebuji hlubší a opravdovější milostnou zkušenost. Opravdu několik žen se mi přímo ozvalo a sdílelo se mnou tuto zkušenost. Např.: , celý život jsem žila se svým mužem a brzo po porodu jsem začala trpět častou kvasinkou. Můj muž mi nedokázal dát dostatek lásky. Byla jsem pro něj manželkou pro uspokojení jeho sexuální touhy. Mne sex s ním nenaplňoval. Ted jsem se rozvedla a žiji si svůj vlastní život. Hledala jsem a nakonec jsem našla natolik kvalitního milence, že se cítím štastná. Nezměnila jsem ani stravu a ani dietu, jsem prostě štastná sexuálně. A kvasinky nadobro zmizely. Celé stránky o této nemoci, které napsala MUDr. Monika Sičová (cvičitelka tantra jógy) najdete zde: http://www.mohendzodaro.cz/…KVASINKY.php Přeji Vám hodně štěstí a vítězství nad touto velmi nepříjemnou až nebezpečnou nemocí.

Ještě doplním

Napsal/a: Podpůrná léčba

Přidáno: 15.01.2012 23.00

Odpovědět

Objednala jsem si kyselinu kaprilovou (dost levně kolem 200,– z Ostravy, u nás je kolem 800,–) k tomu ještě česnekový olej též jako kapsle. Napíšu, jak mi to pomohlo. S tím partnerským životem to bude nejspíš pravda, mám to stejně tak, chystám se to změnit, ale zatím je to tak a proto zkusím alespoň takovou léčbu, jelikož je to opravdu velmi nepříjemné. Co dále se dá využít jako podpůrná léčba k dietě (zatím zkouším bez diety,jestli se mi alespoň uleví)

  • kyselina kaprylová (kokosový olej)
  • citrogrep kapky
  • česnek (nejlepší je prý vařený, tak se nejlépe stráví a proto má i lepší účinky nebo nějaké kapsle)
  • pít acidofilní mléko ponejlépe jogurt (pozor bez příchutí, cukru a sladidel)
  • je nejlepší vyhýbat se cukru uplně, sladit jen medem nebo přírodními sladidly např. ovocný cukr
  • rozhodně nejíst ořechy (ty jsou plné plísně)

Vyhnout se i medu a javorovému sirupu

Napsal/a: Anonim

Přidáno: 16.01.2012 00.10

Odpovědět

Abych někoho špatně nenabádala, je lepší koupit si třeba tu knihu jak jsem uvedla v prvním komentáři, je lepší prý se vyhnout nejen cukrům, ale i dokonce medu a javorovému sirupu. Mně zas bylo řečeno, že nic se nemá přehánět, tak ani s tou dietou bych to neměla přehánět. V prvních dnech a opravdu těžkých příznacích bych nechala kandidu vyhladovět, pak postupně trochu si i dopřát něčeho co nám chutná, spíš než cukry, tak třeba ten med. Každopádně si stále stojím za tím, že musí se změnit především partnerský život. Podle předešlého partnera se kandida u mě změnila, tenkrát se to projevilo hodně v intimních partiích a to tak, že ve velkém množství že jsem myslela, že to snad ani není možné a to mě přimělo k pár slzám, to víte, ženu to otráví. Teď je to spíše víc psychické, jak se někde píše, dochází k pomalému a zmatenému myšlení, k tomu bych přičetla tu svalovou ztuhlost a bolesti svalů a kloubů, na to že jsem ještě dost mladá, už si připadám jak stařenka a to je hodně nepříjemné, ano ještě jsem četla, že lidé mají pocit jakoby zestárli a vyhořeli a přesně to je ten případ. To je kandida, která ovšem je jen výsledkem velmi nespokojeného života! Držím palce všem, kteří jsou na tom podobně a jméno zde uvádět nechci, jelikož jsem zašla do dosti osobních a intimních slovíček kvůli přesnějším informacím zkušeného člověka s touto ošklivou nemocí, můžete se tu najít právě díky takovým informacím, protože jen odborná slova většinou nestačí těm, kteří tím procházejí. Hodně štěstí. Anonimka :)

Také ještě o něco doplním

Napsal/a: Anonym

Přidáno: 31.01.2012 16.30

Odpovědět

Nemám téměř, co dodat. Článek a diskuse jsou dostatečně informativní. Jen mi zde chybí zmínka o wobenzymu nebo alespoň o funkci enzymatických léků. Nejsem velký odborník, abych Vám podala přednášku v psané podobě, ale je dobré vědět i o jiných alternativních možnostech.

Také ještě o něco doplním

Napsal/a: Anonym

Přidáno: 31.01.2012 16.30

Odpovědět

Nemám téměř, co dodat. Článek a diskuse jsou dostatečně informativní. Jen mi zde chybí zmínka o wobenzymu nebo alespoň o funkci enzymatických léků. Nejsem velký odborník, abych Vám podala přednášku v psané podobě, ale je dobré vědět i o jiných alternativních možnostech.

Odpověď po dlouhé době

Napsal/a: Anonymka

Přidáno: 06.01.2013 19.22

Odpovědět

Po dlouhé době jsem narazila na svůj vlastní článek opět a našla tu další otázky. Wobenzim jsem z doslechu známých ani nezkoušela, nedoporučovali mi ho. Je to příliš drahý a ne příliš účinný lék, takže zbytečně vyhozené peníze. Existují levnější a účinnější přípravky. Enzymy, jestli jsem správně pochopila, tak já jsem teď vyzkoušela APO-lactobacilus, má hodně kmenů pro střeva a čím víc tím líp. Doporučila mi ho i lékárnice, která ho brala také, je prý jeden z nejsilnějších. Řekla bych, že je dobrý, jsem teprve skoro v půlce balení třiceti tablet, takže ještě nemůžu říct. Každopádně moje situace vztahu se nezměnila, teď už jsem sebrala všechny síly a hledám práci barmanky, pak odejdu a uvidíme, jak to zatočí s Candidou. Myslím, že se mi přinejmenším hodně uleví, takže zatím se jen snažím vyhýbat cukru, mouce a pečivu, těm nejtěžším zpouštěčům. Právě jsem dobrala citrovital kapky. Každé ráno a i déle až do oběda, když to finanční situace dovoluje piji šťávy z odšťavňovače, kde nesmí chybět citron a grep (výbrorně pročišťuje tělo od jedů a grep je na mykózu a citron na překyselení organizmu). V tom citronu si dělat i koupele, okamžitě uleví od svědění a potíže se přinejmenším zmírní.. Také abych nezapomněla cvičím 5 Tibeťanů – cvičení jednoduchých pěti cviků,které velmi rychle a účinně pomáhá k psychické rovnováze, velmi silně očišťuje organizmus a jeho účinky jsou mnohostranné. Dá se o tom dočíst kdekoliv. Toto je moje největší záchrana zatím. Dokáže ihned zbavit špatné nálady nebo deprese. Znám ho už roky a vždy když bylo nejhůř jsem se k němu vrátila, teď už ho chci mít jako každodenní rutinu. Mládne se po něm. Zatím necvičím ještě ani měsíc, ale rozhodně se vše zlepšuje, cítím se i vyrovnanější, lépe se mi dýchá, lépe zvládám stres. Je fakt rychlý a dlouhodobě se jen můžu těšit na výsledky.. Tak hodně štěstí :)

Dodatek

Napsal/a: Anonymka

Přidáno: 06.01.2013 19.28

Odpovědět

Nedávno jsem se opět přesvědčila při sledování EZO TV, kde byla paní, která povídala o ženských problémech, že jde jen o partnera, když nám prostě partner nerozumí – naší duši a tělu to škodí, tělo na to reaguje, protože duše je smutná, chce víc, ale zatím se jen brodí v jakémsi ničem. Jenom se obětuje pro vztah, který jí vlastně nijak nenaplňuje a na toto tělo silně reaguje právě touhle mykózou, což je narušená rovnováha – něco je špatně. Je dobré se alespoň nad tím zamyslet, nejde o kartářky, ale o to, že to není první případ, kdy jsem o tomhle slyšela a mé zkušenosti mluví za vše. Nemám žádných námitek :)

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny