Zvětšení prsou – zvedněte své sebevědomí

Tagy:  Zvětšení prsou, silikon, implantát, operace, plastika, cena

Zvětšení prsou – zvedněte své sebevědomí

Dámské poprsí má kromě mateřských vlastností kojení také jistou estetickou funkci. Každá z nás se narodila s naprosto odlišným hrudníkem, za které jsou některé šťastné a jiné ho doslova nenávidí. Pokud patříte k majitelkám bujného poprsí, můžete si pogratulovat, neboť netrpíte nedostatkem sebevědomí na pláži plné lidí či na plovárně. Jestli jste však nebyly obdarovány, nezoufejte, je zde možnost plastické operace.

Zvětšení prsou je operace prováděná v celkové anestezii a trvající asi 1–2 hodiny. Prsa se většinou zvětšují silikonovými implantáty, které jsou umístěny pod prsní žlázu nebo pod sval. Výběr implantátů a jejich uložení závisí na vašich požadavcích a konzultaci s lékařem.

Cena nových prsou záleží na tvaru implantátu, autor: sergeoramozCena nových prsou záleží na tvaru implantátu, autor: sergeoramoz

Prsní implantáty mohou být kulaté, ty se mohou ukládat pod žlázu i pod sval, dále implantáty anatomické ve tvaru kapky. Implantáty lze rovněž naplnit několika materiály jako je silikon kohezní, jeho výhodou je soudržnost silikonu v implantátu např. při jeho porušení. Dále pak existuje silikon s dvojí hustotou gelu, jedná se o použití dvou různě hustých gelů zajišťuje konstantní výšku projekce dvorce, přesně kopíruje strukturu prsu a je mimořádně vhodný pro zvýraznění tvaru prsu. Posledním typem je fyziologický roztok, který se však v České republice používá minimálně. Výhodou je malý řez, protože implantát se naplňuje fyziologickým roztokem až po jeho zavedení. V současné době se stále objevují novinky v oblasti plnění prsních implantátů. Jsou zkoušeny a používány různé plnící látky. Mezi nimi např. i hydrogel nebo sojový gel, ale zatím tyto nové prsní implantáty nenašly široké uplatnění.

S novým poprsím vám vzroste i sebevědomí, autor: nicolettacholcettaS novým poprsím vám vzroste i sebevědomí, autor: nicolettacholcetta

Velikosti prsních implantátů jsou uváděny v mililitrech. Při výběru nezáleží na velikosti, ale na dimenzi. Při výběru velikosti prsního implantátu záleží na postavě, výšce, šířce hrudníku, proporci postavy, velikosti pánve, velikosti prsní žlázy a samozřejmě na přání pacientky. Nejčastěji používané velikosti u nás jsou 200 – 300 ml.

Ceny implantátů se pohybují od zhruba 18 do 50 tisíc korun podle druhu a výrobce implantátu. Od 18 do 28 tisíc korun u kulatých implantátů a od 40 do 50 tisíc korun u anatomických implantátů. Cena nezávisí na velikosti.

Článek Zvětšení prsou – zvedněte své sebevědomí byl publikován 9. února 2012 v 19.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...