Neplodnost – fakta o neplodnosti a její příčiny

Tagy:  Děti, porucha, příčiny, problém s neplodností, otěhotnění

Sponzorované odkazy:

Neplodnost – fakta o neplodnosti a její příčiny

Neplodnost je tématem, se kterým se setkáváme bohužel dennodenně a pomalu, ale jistě se stává problémem lidstva, neboť díky uspěchané době, špatné životosprávě a stresu se stává stále častějším problémem nejenom u lidí zralejšího věku. Každý z nás se určitě setkal s párem, který roky bojoval o založení rodiny, některým dvojicím se po mnoha letech jejich sen splní a vymodlené miminko je na světě, ti méně šťastní jedinci si buď projdou peklem v podobě několika potratů , a nebo se zkrátka s míří s faktem, že jim dítě není souzeno. V takovém případě si buď užívejte bezstarostného, avšak vcelku prázdného života , a nebo se pokuste o adopci, která již není takovým problémem, jako tomu bylo v dobách minulých. Neplodnosti se věnují studie na nejedené klinice a článků na toto téma je nespočet, avšak přes to všechno je neplodnost u některých žen naprostou záhadou.

Neplodnost může být trvalá nebo dočasná, autor: forpregnancyNeplodnost může být trvalá nebo dočasná, autor: forpregnancy

Pojem neplodnost není třeba nijak zvlášť vysvětlovat, ale je dobré uvést, jaký pár či jedinec se označuje za neplodného. Pokud se s partnerem již rok pokoušíte o dítě, provozujete nechráněný sex a přes to nejste v požehnaném stavu, lékař by mohl začít pochybovat o vaší či druhé polovičky plodnosti. Co se statistik týče, na celém světě se vyskytuje až 10 procent páru, které byly shledány neplodnými a 25 procent párů jsou takzvaně sekundárně neplodní, laicky řečeno, nemohou počít druhé , a nebo třetí dítě. Vzhledem k faktu, že v minulém století se téměř každá domácnost skládala z minimálně deseti členů, tato čísla jsou vskutku alarmující. Rozhodně je třeba říci, že ne všichni odborníci se domnívají, že se problém lidské neplodnosti a snížené plodnosti opravdu zhoršuje. Někteří se domnívají, že se nezvyšuje výskyt neplodnosti a snížené plodnosti, ale spíše počet párů, které vyžadují léčbu neplodnosti.

Příčiny neplodnosti

Příčin neplodnosti u žen může být samozřejmě několik. Jedním z hlavních důvodů, proč žena neotěhotní bývá poškození nebo ucpání vejcovodů, chromozomální problémy, hormonální problémy, příliš hustý cervikální hlen, imunologická rejekce spermatu, problémy s uhnízděním oplodněného vajíčka a nebo předčasná menopauza. U mužů poruchy způsobuje pokles kvality či produkce spermatu, chromozomální problémy, autoimunita k vlastním spermiím, špatná funkce chámovodů či vazektomie.

V dnešní době existuje až 10 procent párů, které neotěhotní, autor: manatomV dnešní době existuje až 10 procent párů, které neotěhotní, autor: manatom

Článek Neplodnost – fakta o neplodnosti a její příčiny byl publikován 1. března 2012 v 17.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...