Margitova dieta – drsné hubnutí či pozvolné hubnutí?

Tagy:  Margitova dieta, hubnutí, den, maso, vejce, káva, rohlík, ovoce, zelenina, salát, špenát

Sponzorované odkazy:

Margitova dieta – drsné hubnutí či pozvolné hubnutí?

Jak samotný název napovídá, Margitovu dietu má na svědomí zakladatel, čili Štefan Margita. Dietní plán se drží dva týdny a můžete při ní zhubnout až 8 kilogramů. Ovšem její princip spočívá v přísném dodržování jídelníčku, kdy se jí pouze tři jídla za den. Tato jídla jsou doopravdy velmi malá s malým přísunem sacharidů. Dále se nesmí pít alkohol, který ničí účinky diety. Někteří si tuto dietu velmi pochvalují, protože doopravdy zhubli daných 8 kilogramů, jiní ji zatracují, protože mají při ní hlad. Při správném dodržení jídelníčku Margitovy diety, jak tvrdí Margita, by neměl přijít jo-jo efekt. Ovšem toto neplatí vždy, a často shozené můžete samozřejmě a bohužel nabrat zpátky. Margitova dieta je skvělým způsobem jak rychle a poměrně zdravě shodit větší počet kilogramů. Pokud potřebujete zhubnout kvůli nějaké akci jako je ples či soutěž krásy je tato dieta ideální. V dalších případech je rozumnější hubnout pomaleji a trvale, ne tímto drastickým způsobem.

Jídelníček Margitovy diety je velice přísný. Jsou povolená jen tři jídla denně, podle přesně daného jídelníčku. Dále je důležité pít dostatečné množství neslazených tekutin.

Margitova dieta je poměrně drastická, autor: mistryMargitova dieta je poměrně drastická, autor: mistry

První den

První den si k snídani můžete dopřát pouze neslazenou černou kávu bez mléka v libovolném množství. Oběd je také tak trochu jednoduchý, povolená jsou pouze vařená vejde a špenát v libovolném množství. K večeři si dopřejete, udělejte si grilovaná steak, hlávkový salát a trochu ovoce.

Druhý den

Druhý den bude i snídaně o trochu bohatší, k černé kávě samozřejmě bez cukru a mléka si dopřejete suchý rohlík. K obědu vás čeká jeden velký steak z kuřecího masa, hlávkový salát a ovoce dle vlastní volby v libovolném množství. K večeři si dejte pouze krůtí šunku v libovolném množství tak, abyste zahnali hlad.

Třetí den

Ve třetím dni je snídaně stejná jako den předešlý. K obědu si uvařte dvě vejde na tvrdo a přidejte k nim salát a rajčata. Večeře je opět stejná jako předešlý den.

Čtvrtý den

K snídani opět černá káva s obyčejným rohlíkem, k obědu si dopřejte jedno uvařené vejce, syrová nebo dušená mrkev a libovolné množství sýra Ementál. Večeře bude trochu chudší, pouze ovoce a jeden bílý jogurt.

Pátý den

Pátý den k snídaně vynechte rohlík a dejte si pouze strouhanou mrkev ochucenou citronem a černou kávu. K obědu zkuste dušenou rybu s rajčaty. Večeře bude poměrně bohatá, steak s hlávkovým salátem.

Šestý den

Šestý den je stejný jako den předešlý, avšak k obědu si dejte grilované kuře.

Sedmý den

k snídani si uvařte černý, neslazený čaj s citronem. Oběd bude tak trochu netradiční, ovoce v libovolném množství. K večeři si lze vybrat jakoukoliv variantu večeří z předešlých dní.

Zhubněte několik kilogramů za 14 dní, autor: petasilZhubněte několik kilogramů za 14 dní, autor: petasil

Článek Margitova dieta – drsné hubnutí či pozvolné hubnutí? byl publikován 2. dubna 2012 v 13.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...