Cvičení na břicho – zbavte se přebytečného tuku raz dva!

Tagy:  Břicho, cvičení na břicho, zkracovačky, sedy lehy, tuk, svaly

Sponzorované odkazy:

Cvičení na břicho – zbavte se přebytečného tuku raz dva!

Toužíte-li po vypracovaném bříšku a nevíte jak na to, zde zjistíte, že posilovací cviky nejsou tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Oblast břicha patří mezi nejproblematičtější tělesné partie a každé kilo navíc je zde znát. Proto bývají cviky na břišní svaly velmi vyhledávané.

V první řadě je však třeba opravit jeden rozšířený omyl – pouhým posilováním břišních svalů se přebytečný tuk v pase neodbourá. To znamená, že kdo chce mít vyrýsované břišní svaly, musí nejprve shodit tuk, který je zakrývá. Proto je nezbytné zařadit do svého cvičení i různé aerobní aktivity a upravit životosprávu, jinak se kýžený efekt nedostaví. Cvičení na břicho samozřejmě zpevňuje svaly, ale tuku na břiše se tím nezbavíte. Pokud jsou tedy pěkné svaly schované pod množstvím tuku, stejně nebudou vidět a Vy budete z výsledku cvičení akorát tak zklamáni.

Veškeré cviky provádějte tahem, nikoliv švihem. Při nárazovém cvičení švihem byste se mohli poranit. Cvičení tahem je také výrazně efektivnější pro růst svalů.

Bříško si můžete vyformovat v pohodlí domova, autor: spectrumBříško si můžete vyformovat v pohodlí domova, autor: spectrum

U jakéhokoli cviku na břicho, i když třeba děláte sedy-lehy, je důležité zapojit pánevní dno, abyste celý cvik prováděli správně. Břicho totiž tvoří několik vrstev svalů, které jdou do hloubky. Abychom se dostali do hloubky pánevního dna a do příčného břišního svalu, namísto posilování pouze přímého břišního svalu, musíme aktivovat pánevní dno. Pokud jsou součástí cviku ruce za hlavou, je nutné si zkontrolovat, jestli máme ramena stažené od uší dolů. Když budeme totiž ramena táhnout nahoru k uším, tak nechtěně zapojujeme krk a přetěžujeme šíjové svaly. A také si dejte pozor, abyste nezakláněli hlavu. Hlavu tahejte naopak k hrudi, „do ďolíku“. Pohled směřuje dopředu, ne do stropu. Takže se dívejte na kolena, na stehna, jednoduše tím směrem, kterým provádíte pohyb.

Zkracovačky

Lehněte si na záda, pokrčte kolena, ramena rozložte do strany a stáhněte je dolů k bokům, paže pokrčte rukama v týl, napněte břicho a stáhnutím hýžďových svalů podsaďte pánev. Nadechněte se a spolu s výdechem pomocí maximálního stažení zejména břišních svalů a zakulacením zad, přitáhněte hlavu a trup ke kolenům. Zároveň s kulatým předklonem rotujte trup a paže na stranu. S nádechem se vraťte zpět do výchozí polohy.

Sed – leh

Zaujměte stejnou pozici jako u zkracovaček, nadechněte se a spolu s výdechem pomocí maximálního stažením zejména břišních svalů odlepte nejdříve lopatky, dále kulatým předklonem odlepujte obratel po obratli až do sedu. Zároveň s kulatým předklonem rotujte trup a paže na stranu.

Zbavte se přebytečného tuku raz dva, autor: prozenyZbavte se přebytečného tuku raz dva, autor: prozeny

Článek Cvičení na břicho – zbavte se přebytečného tuku raz dva! byl publikován 27. dubna 2012 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...