Bolest ledvin – zjistěte příčinu vašich obtíží

Tagy:  Ledvinyy, bolest ledvin, nemoc, infekce, příznaky, léčba, antibiotika

Sponzorované odkazy:

Bolest ledvin – zjistěte příčinu vašich obtíží

Bolest je jednou z charakteris­tických vlastností, která lidské tělo sužuje snad dennodenně. Mnohdy se probudíme s bolestí hlavy, která nemá hlubší příčinu, sníme-li něco, co nám příliš nesedne, rázem se ozve náš žaludek,pokud se stravujeme nezdravě, mohou se dostavit nepříjemné křeče, po těžší námaze se často setkáme s bolestí svalů a pokud se uhodíme či nepříjemně zraníme, rána samozřejmě také bolí. Otázkou však zůstává, do jaké míry je bolest neškodná a kdy poukazuje na daleko podstatnější a skrytější význam, jenž je třeba řešit individuálně a hlavně zavčas. Olesti zad trápí dnes kde koho, pokud jste se setkali se skřípnutým nervem či blokací, můžete být ještě rádi, neboť mnohdy problémy se zády způsobují ledviny, které nám mohou lidově řečeno pořádně zavařit.

Bolest zad může souviset s nemocí ledvin, autor: parpusBolest zad může souviset s nemocí ledvin, autor: parpus

Příznaky

Nejčastější příčina bolesti ledvin se uvádí jako ledvinová infekce, která může mít fatální následky na chod lidského organismu. Pokud trpíte nepříjemné bolesti v zádech střední nebo spodní část zad a tato bolest trvá už nějakou dobu, musíte okamžitě navštívit svého lékaře. Toto by mohlo být známkou infekce ledvin. První známkou infekce, kterou opravdu nepřehlédnete je vysoce bolestivé pálení při močení, krev v tekutině a také horečka. Lékař provede test infekce dvojím způsobem, v první řadě vám jemnýmy stisky nahmatá ledviny na obou stranách a bude se tázat, zda-li cítíte bolest, pokud i při jemné manipulaci ucítíte nepříjemný tlak, s větší pravděpodobností se jedná opravdu o infekci ledvin. V druhé řadě doktor provede test moči, z kterého následně laborant zjistí v jaké fázi se nemoc nachází. Ledvinová infekce je způsobena bakteriemi, které se dostanou do močového měchýře a přesunou se k ledvinám. Ti, kteří trpí infekcí ledvin budou mít mnoho příznaků, včetně bolestí v zádech.

Léčba

Užívání antibiotik je obvyklá forma léčby infekce ledvin. Pokud otálíte a nemoc neléčíte, můžete skončit s trvalým poškozením ledvin. Takže pokud vás trápí bolest ledvin, navštivte neprodleně svého lékaře. Můžete si léky proti bolesti a léky na nevolnost nechat předepsat urgentně a následně jimi řešit některé z dalších příznaků.

Na ledviny je dobré ižívat brusinky, autor: emily burnsNa ledviny je dobré ižívat brusinky, autor: emily burns

Článek Bolest ledvin – zjistěte příčinu vašich obtíží byl publikován 13. května 2012 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...