Jak se opalovat? Hlavně zdravě!

Tagy:  slunce, léto, teplo, moře, voda, krémy, opalovací krémy, samoopalovací krémy, solárium, betakaroten

Sponzorované odkazy:

Jak se opalovat? Hlavně zdravě!

Opalování jde ruku v ruce s létem a vysokými teplotami, které přímo svádí k vodním aktivitám a venkovním sportům. Krásně bronzová pokožka sluší snad každému, ale jak dosáhnout zdravě vypadající barvy, která nepředchází nebezpečné rakovině kůže? Opalujte se vždy s mírou a opatrně.

Kvalitní ochrana

Málo kdo by v tropických dnech odolal blankytné obloze a zůstal schovaný doma. Nikdo neříká, že byste se měli vyhýbat sluníčku, ba naopak, v únosné míře je zdravé, ale jak odhadnout, kdy to se sluněním přeháníte? V první řadě si vždy obstarejte kvalitní ochranu v podobě opalovacího krému. Světlé typy se sklonem ke spálené pokožce by se měli soustředit na vyšší faktory, díky kterým se opálíte, ale nemusíte se strachovat o vysušenou pokožku, ani jiné kožní problémy. Nezapomeňte ani na kvalitní ochranu obličeje. Pigmentové skvrny nejsou nikterak příjemné a jejich odstranění se může stát během na dlouhou trať. Pokud strávíte celý den u vody, i s kvalitním opalovacím přípravkem dostane vaše kůže ,,zabrat“, obstarejte si proto chladivý gel, sprej nebo mléko po opalování, jež příjemně osvěží tělo a zamezí zarudnutí.

Výživa

Potrpíte-li si na obzvláště jasnou a čokoládovou kůži, pomozte ji trochu zevnitř. Obstarejte si přírodní betakarotenové tabletky, které příznivě působí na barvu kůže a zajišťují lepší a dlouhodobější opálení. Náhražkou za tablety je také mrkev, která přirozeně zbarvuje kůži.

Opalujte se zdravě a s mírou!, autor: Obsession_with_PhDOpalujte se zdravě a s mírou!, autor: Obsession_with_PhD

Místo slunce barva

Pokud se bojíte o kvalitu své kůže a nechcete nic riskovat, investujte do samoopalovacího přípravku, jež vám zajistí krásnou barvu, jako od moře. Pozor však dejte na laciné preparáty, které na kůži neulpí, špiní oděvy a šupinatí. Samoopalovací spreje a mléka jsou ideální náhražkou za nebezpečné solárium, které nejenom stojí spousty peněz, ale především je zabijákem kožních buněk.

Návštěva lékaře

Spousta, obzvláště světlejších typů, se pyšní množstvím pih. Zdánlivě nenápadná znaménka však mohou po letech ,,zmutovat“ a vyrůst v nebezpečný melanom, způsobující rakovinu kůže. Navštivte proto vždy začátkem léta a na jeho konci dermatologa, který vám ložiska zkontroluje a vy se tak můžete bez obav slunit.

Opalování je příjemnou, ale nebezpečnou záležitostí, autor: themacattackOpalování je příjemnou, ale nebezpečnou záležitostí, autor: themacattack

Článek Jak se opalovat? Hlavně zdravě! byl publikován 26. července 2012 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...