Letní péče o vlasy – nedovolte jim, aby se proměnily ve slámu!

Tagy:  péče o vlasy, letní péče, léto, slunce, duché vlasy, zdravé vlasy, krásné vlasy

Sponzorované odkazy:

Letní péče o vlasy – nedovolte jim, aby se proměnily ve slámu!

Ať už si to uvědomujeme či nikoli, vlasy jsou jedním z rysů, kterých si na jiné osobě všimneme okamžitě. Dlouhé, bohaté kadeře nás nutí opakovaně se otáčet, stylový crazy sestřih jak by smet, ale za čím se bohužel nikdy neotočíme jsou mastné, neupravené, zplihlé a suché vlasy. Teď, v období léta je údržba hlavy komplikovanější, než jindy během roku, neboť se vystavujeme slunečním paprskům, jež ničí pokožku a koupeme se více než je potřeba. Aby vaše vlasy po letním období nepropadly škaredému vzhledu, dopřejte jim to, co opravdu potřebují – kvalitní výživu, jež s vnějšími vlivy a radikály zatočí raz dva. Mějte na paměti, že zdravé vlasy jsou krásné vlasy.

Většina z vás podceňuje účinky slunečního záření jak na pokožku, tak na vlasy. Jakmile se nenamažete ochranným faktorem, kůže se spálí, ale sluncem poškozené vlasy nejsou bohužel na první pohled vidět. Tak je tedy vystavujete rok co rok a po několika letech najednou zjistíte, že místo překrásných kadeří, jež jste mívali, vlastníte kupu sena. Pokud se plánujete opalovat, nezapomeňte vždy na pokrývku hlavy, jež budoucím obtížím snadno předejde. A že vám žádná nesluší? Dnes je na trhu nepřeberné množství překrásných klobouků od slaměných po látkové varianty, kšiltovky a v neposlední řadě vzdušné šátky.

Krásné vlasy jsou především zdravé vlasy, autor: Certified Plastic SurgeonsKrásné vlasy jsou především zdravé vlasy, autor: Certified Plastic Surgeons

Jak již bylo řečeno, léto vyžaduje trochu jiné zacházení jak s pokožkou, tak s vlasy. Stejně tak, jako mastnější krémy na obličej vyměníte za lehké hydratační emulze, vystřídejte běžné vlasové přípravky za letní kolekci, která se o kštici postará od A do Z. Základem je šampon s UV ochranou, kondicionér a v neposlední řadě kůra, která proniká do hloubky vlasového vlákna. Navíc si pořiďte hydratační kůru po koupání a po opalování, která vlasy krásně zregeneruje a dodá jim potřebnou vláhu a lesk. Skvělým přípravkem je také bezoplachový sprej, který ochrání účes během vystavování se přímému slunci.

Další varianta, jak zamezit krepatění a zbytečnému vysoušení je vyvarovat se barvení a melírování, jež v létě vlasům opravdu neprospívá. Tmavé barvy se snadno vymyjí a na slunci vyšisují, čili ztratí původní odstín. Nechte porost raději přirozený. Do spodního šuplíku schovejte i žehličky na vlasy a horkovzdušné kulmy. Na ty se můžete těšit zase s příchodem studenějšího podzimu a mrazivé zimy.

Nedovolte slunci zničit vaše vlasy, autor: Certified Plastic SurgeonsNedovolte slunci zničit vaše vlasy, autor: Certified Plastic Surgeons

Článek Letní péče o vlasy – nedovolte jim, aby se proměnily ve slámu! byl publikován 28. července 2012 v 19.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...