Bolest žaludku – jaké jsou příčiny?

Tagy:  bolest žaludku, žaludek, zánět, gastritida, nemoc, žáha, rakovina

Sponzorované odkazy:

Bolest žaludku – jaké jsou příčiny?

Každý z vás jistě někdy zažil nepříjemné, tupé bolesti v oblasti žaludku, které ne a ne přestat. Vzali jste si ibalgin, paralen, wobenzym, jedlou sodu, ale bolesti přetrvávají dlouhé hodiny? Pak byste měli zjistit příčinu, která může být i velice banální.

Z občasných letmých bolestí žaludku si nedělejte žádné starosti, obvykle se jedná o jídlo, jež vám zkrátka nesedlo. Dostali jste chuť na sladké i slané zároveň, tak jste si řekli, že ochutnáte novou příchuť chipsů a následně milku? Poté se nemůžete divit, že vás berou neuvěřitelné křeče, neboť na tyto ,,orgie“ organismus není stavěný. Přemíra alkoholu spolu s cigaretami může též vést k žaludečním obtížím. V případě, že však trpíte častými bolestmi a už nevíte, co s nimi, pravděpodobně se jedná o příčinu, jež má tužší kořínek.

Žaludeční neuróza

Název zní sice strašlivě, ale nejedná se o nic nebezpečného. Časté stresové situace a nervozita vám stáhnout žaludek, který má pak problém pozřít jakékoliv jídlo. Nemusíte se stresovat nikterak dlouho, k žaludeční neuróze bohatě postačí týden či dokonce pár dní, kdy nejste úplně ve své kůži.

Bolest žaludku může mít spousty příčin, autor: VieGeenyaBolest žaludku může mít spousty příčin, autor: VieGeenya

Žaludeční vředy

Žaludeční šťávy jsou velice účinné a nezbytně potřebné ke strávení potravy, ale pokud se vymknou kontrole a spojí se se žaludeční stěnou, vznik vředů je na světě. S tímto problémem okamžitě navštivte lékaře, který pravděpodobně navrhne klasický operativní zákrok.

Gastritida

Pálení žáhy je typická reakce na přejedení nebo na nesnášenlivost pozřeného pokrmu, ale co dělat, pokud vás žaludek pálí celé dny? Pak pravděpodobně trpíte gastritidou, neboli zánětem sliznice, na kterou hravě pomohou antibiotika a lehčí dieta.

Rakovina žaludku

Pravděpodobně nejobávanější příčinou bolesti žaludku je rakovina. Z počátku se setkáte pouze s lehčími bolestmi, únavou, pocitem tlaku v oblasti žaludku, pocitem na zvracení a až v pokročilejším stádiu se přidá těžký průjem.

Pokud vás trápí jen občasné bolesti, které nemají co dočinění se zmíněnými nemocemi, napijte se kombinaci mléka a medu nebo meduňkového čaje, obě varianty vám znatelně uleví.

S bolestmi navštivte lékaře, autor: tipstimeS bolestmi navštivte lékaře, autor: tipstime

Článek Bolest žaludku – jaké jsou příčiny? byl publikován 7. srpna 2012 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...