Lymfodrenáž – kdy je vhodná?

Tagy:  lymfatická masáž, lymfa, masáž, masírování, otoky, operace, celulitida

Sponzorované odkazy:

Lymfodrenáž – kdy je vhodná?

S oteklými nohami nebo celulitidou má zkušennost téměř každý z nás. Po namáhavém dni v práci nebo těžké fyzické námaze se s oteklostí setkáme hned a co se celulitidy, neboli pomerančové kůže týče, ta je tématem na několik hodin. Její vznik není přesně definovatelný a nemá jasně dané příčiny, trpí ji jak mladé, tak starší ženy a jestli jste silnější, akorát a nebo trpíte anorexií je zcela jedno, na to celulitida rozhodně ohled nebere. Mezi hlavní příčiny vzniku se řadí nesprávná a nezdravá strava a nedostatek příjmu tekutin, pokud se však začnete stravovat tak, jak byste měli, nikde není zaručeno, že se dá celulitida na ústup. Jistě vědecké studie dokazují, že je celulitida nezničitelná a lze ji pouze potlačit tak, aby zatím nebyla vidět, k čemuž pravděpodobně nejlépe dopomůže lymfodrenáž pokožky celého těla.

Lymfodrenáž pomůže od otoků, autor: USDAgovLymfodrenáž pomůže od otoků, autor: USDAgov

Lymfatická masáž je k odstranění otoků a celulitidy jednou z nejvyhledáva­nějších procedur posledních let. Zalíbení si v ní našli také pacienti onkologie a lékaři, jež ji doporučují lidem po těžkých nehodách a operacích.

Jemnou technikou masáže těla, kterou musí provádět pouze vystudovaný fyzioterapeut nebo lékař je tělo uvolňováno a prokrvováno tak, aby se postupně zbavovalo nežádoucích otoků vzniklých nehodou, operací nebo traumatickým zážitkem. Otoky v obličeji mohou být vyvolány stresem, užíváním léků nebo alergiemi, i na ty je lymfodrenáž velice účinnou metodou.

U většiny případů byla díky precizní práci lékařů zaznamenána viditelná změna či dokonce absolutní zmizení otoků a návrat k běžnému způsobu života, avšak i zde mohou nastat jisté kontraindikace, kterým je dobré se vyhnout a nebo zjistit, jak se s nimi vyrovnat. Mezi vedlejší účinky lymfatické masáže patří nesprávná činnost srdce, zrychlený srdeční tep, těhotenství, otoky způsobené nedostatečnou činností ledvin nebo jater, akutní žilní onemocnění, bakteriální a virové infekce či v neposlední řadě zduření mízních uzlin. V případě, že se s nějakým z těchto následků vlivem lymfodrenáže setkáte, neprodleně navštivte svého ošetřujícího lékaře. Existují jedinci, kterým masírování lymfy nepomůže, naopak jim uškodí, což ovšem dopředu nebývá známo.

zatočte i s celulitidou, autor: naturalcreationzatočte i s celulitidou, autor: naturalcreation

Článek Lymfodrenáž – kdy je vhodná? byl publikován 11. září 2012 v 22.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...