Kdy je třeba navštívit terapeuta?

Tagy:  kdy navštívit terapeuta, nemoc, psycholog, stres, děti, nervozita, vztahy

Sponzorované odkazy:

Kdy je třeba navštívit terapeuta?

Kdybyste zabloudili ještě pár let zpátky, při slově terapeut by vám pravděpodobně stály všechny vlasy na hlavě a při představě jeho návštěvy byste vážně pochybovali o svém duševním zdraví. Avšak za navštívení terapeuta se rozhodně nikdo z vás nemusí stydět. Vlivem dnešní uspěchané doby, neustálého stresu a napětí je v celku logické, že se potýkáte s nevyrovnaností a o svých problémech si zkrátka rádi pohovoříte s cizí osobou. Podívejte se tedy na situace návštěvy terapeuta, při kterých si rozhodně nemusíte dělat starosti o svou psychiku.

Kdy navštívit terapeuta? autor: teracotaKdy navštívit terapeuta? autor: teracota

Celkový stres

Každý z nás se někdy cítil ve stresu. Závěrečná zkouška, šibeniční termín odevzdání práce, uzávěrka v práci, pohovor a podobně. Avšak je opravdu veliký rozdíl mezi klasickou stresovou situací, která si nervozitu žádá a permanentním stresem, způsobeným workoholismem a prakticky nulovým odpočinkem. Pakliže jste ve své kanceláři více jak doma, koledujete si o brzké zkolabování, jež vás právě může přivést k psychologovi. Vezměte svou situaci pevně do rukou a o svém neustálém stereotypu a plném pracovním nasazení si popovídejte dříve, než dojde k opravdovému problému.

Nezvladatelné děti

říkáte si, že každé dítě někdy zlobí, proto hned nemusíte vyhledat lékařskou pomoc? Ano, to je samozřejmě pravda, každé dítě zlobí, ale nemělo by to být na denním pořádku a především, jeho marnivým stavům musíte umět udělat přítrž. Pakliže si váš potomek dělá neustále co chce, je nepřiměřeně drzí, dokonce vulgární a vůči vašim hrozbám zcela apatický, pak jste rozhodně při jeho výchově někde pochybili. Nepropadejte však zoufalství a právě v této situaci se nebojte vyhledat terapeutickou pomoc. Možná budete sami překvapeni, o jak banální situaci se jednalo.

Partnerský vztah

Povídat si o tom, jak je vás manžel líný, sobecký a málo akční s kamarádkami jistě můžete, ba dokonce musíte, ale jakmile nastanou vážné partnerské problémy, přítelkyně vám pravděpodobně těžko pomohou. Může nastat také situaci, která je vám trapná a nebo vás natolik trápí, že jediným řešením je, ji sdělit pouze a jenom diplomovanému specialistovi. Máte-li problémy již dlouhodobé, které mezi vámi tvoří neprostupnou zeď, popřemýšlejte také o manželské poradně, která již pomohla tisícům nešťastných párů.

Článek Kdy je třeba navštívit terapeuta? byl publikován 2. listopadu 2012 v 13.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...