Vztahy na dálku – je to opravdu tolik složité?

Tagy:  vztahy na dálku, dálka, láska, problémy, společné chvíle, partnerství

Sponzorované odkazy:

Vztahy na dálku – je to opravdu tolik složité?

Láska je nevyzpytatelná a mnohdy k sobě přivede dvojici, která je odlišné národnosti, jiného náboženského vyznání, barvy pleti či je například oddělují tisíce kilometrů. Avšak přes všechny překážky je někdy zamilovanost dvou lidí vším a žádný problém není neřešitelný. Na extrémní věkový rozdíl si lze zvyknout celkem rychle, že vás jeho rodina nemá v oblibě lze také řešit, co je ovšem absolutně nejhorší, jsou vztah na dálku. Lze je vůbec nějak řešit?

Společně na sto procent

U vztahů na dálku je jedna výhoda a to ta, že si budete velmi dlouho vzácní a jen tak si nezevšedníte. Pakliže spolu partneři tráví celé dny i noci, snadno přijde ponorková nemoc a zamilovaní sundají růžové brýle dříve, než by bylo záhodno, což je škoda. Když už spolu po dlouhém týdnu či čtrnácti dní konečně budete, využijte společné chvíle absolutně na maximum. Jestli celý víkend nevylezete z postele, budete jezdit po vyčerpávajících výletech, dopřávat si luxusní gurmánské večeře a nebo jen shlédnete pár filmů je čistě na vás, ale rozhodně buďte pouze a jenom spolu.

Jeďte spolu za mořem, autor: travelineJeďte spolu za mořem, autor: traveline

Stále v kontaktu

Co je ve vztahu asi na prvním místě je komunikace. Váš partner by ve vás měl mít oporu a pocit, že vám může sdělit absolutně cokoliv bez ohledu na to, zda jste ve vedlejší místnosti nebo stovky kilometrů daleko. V opačném případě to samozřejmě musí platit stejně. Pokud si jednou za čas užijete společné chvíle, ale sms zprávy vám nic neříkají, pak se nemůžete divit, že vztah nefunguje, jak by asi měl. Textujte si, volejte, telefonujte na skypu, kde se vzájemně vidíte a zkrátka svou milovanou polovičku stále informujete o všem možném i nemožném.

Důvěra je důležitá

Čemu se jak vy i váš partner zkuste vyvarovat, jsou žárlivé scény, ty nedělají dobrotu nikdy, natož pak na dálku přes internet či telefon. Doslechla jste se, že váš partner povečeřel s atraktivní ženou a vám o tom neřekl? Než rozzuřeně vytočíte jeho číslo a začnete nesmyslně hulákat na všechny strany, v klidu si dejte jedna a jedna dohromady, vydýchejte se a až poté se ho v klidu a rozumně zeptejte, jak to vlastně bylo. Pravděpodobně se jednalo o kolegyni a místo luxusní večeře stále u fast foodu. Pomluvy jsou všude kolem nás, nenechte si jimi zkazit štěstí.

Užívejte si společné chvíle, autor: neloquaUžívejte si společné chvíle, autor: neloqua

Článek Vztahy na dálku – je to opravdu tolik složité? byl publikován 8. listopadu 2012 v 10.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...