Jak si zvýšit sebevědomí?

Tagy:  nízké sebevědomí, vysoké sebevědomí, arogance, méněcennost, změna, pochvala, sport

Sponzorované odkazy:

Jak si zvýšit sebevědomí?

Sebevědomí je vlastnost, kterou má každý z nás, otázkou ale zůstává, v jakém je stadiu. Někdo oplývá až nepřiměřeně vysokým sebevědomím, které lze nazvat třeba arogancí a namyšleností, jiní mohou s klidem tvrdit, že jej mají v normě a poslední skupina se vyznačuje tak nízkým sebevědomím, že by jej nešlo snad ani naměřit. Jak vysoké sebevědomí byste měli mít víte jen vy sami, ale rozhodně je na škodu, nevěřit si vůbec. Pakliže nevíte, jak si dodat trochu kuráže, zkuste tyto jednoduché typy a budete se zaručeně cítit lépe a více ve své kůži.

Změna je život

Možná byste se až divili, jak může nepatrná změna zevnějšku změnit vaše sebevědomí. Pakliže se vám nechce jít ke kadeřnici a podstupovat bůhví jaké zákroky, vyzkoušejte například gelové nehty či si od profesionální vizážistky nechejte poradit s líčením. Nový odstín tvářenky, delší řasy nebo lesk na rty dovedou hotové zázraky.

I malá změna image vám dodá sebevědomí, autor: imagecodevnI malá změna image vám dodá sebevědomí, autor: imagecodevn

Hurá do sportovního

Slyšeli jste někdy o tom, že sporty a fyzická námaha pomáhají z těla vyplavovat endorfiny, neboli hormony štěstí? Jakmile se budete cítit šťastnější, větší sebevědomí na sebe nenechá dlouho čekat. Zkuste si jít jednou za čas pořádně zasportovat nebo zatančit, prospějete tím i svému zdraví a především figuře, díky níž vaše nízké sebevědomí pravděpodobně také povyroste.

Láska prochází žaludkem

Marně toužíte po slovech chvály a vaše shozené kilogramy či nový kousek oblečení? Pak pravděpodobně čekáte zbytečně, neboť muži si těchto ,,drobností“ prostě a jednoduše nevšimnou. Co ale rozhodně ocení vždy a všude, je pořádky kus žvance. Připravte mu k večeři jeho oblíbený pokrm, láhev červeného vína či pivo a rozhodně se dočkáte obdivných slov.

Vyšňořte se

Spousta žen si na make-up a vysoké podpatky nepotrpí. Není se čemu divit, neboť krása obvykle znamená nepohodlí. Pakliže se ale po dlouhé době chystáte na firemní večírek nebo na schůzku, nebojte se hodit do gala. Oblečte si přiléhavou sukni, upravte vlasy a naneste nějaké to líčidlo. Sama se budete cítit příjemně jinak a vaše okolí vás jistě potěší milými a pravdivými komplimenty.

Uvařte mu něco dobrého a počkejte si na pochvalu, autor: wisiwiiUvařte mu něco dobrého a počkejte si na pochvalu, autor: wisiwii

Článek Jak si zvýšit sebevědomí? byl publikován 9. listopadu 2012 v 15.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...