Nový rok: Ode dneška HUBNU!

Tagy:  zhubnout, předsevzetí, nový rok, kroky k hubnutí, dieta, režim, spalování, zdravá strava, pohyb

Sponzorované odkazy:

Nový rok: Ode dneška HUBNU!

První leden je den jako stvořený pro rozhodnutí: Ode dneška hubnu! Chceme být v novém roce také noví: lepší, zdravější, výkonnější, chytřejší. Jak to udělat, aby tohle předsevzetí přežilo leden? Nabízíme pár osvědčených rad, jak začít jíst zdravě a konečně (z)hubnout.

Zvažte plusy a mínusy, které vám změna životního stylu přinese. Převažují plusy? Výborně, jste dostatečně přesvědčeni o prospěšnosti prováděných změn.

A jak je to s vaším hubnutím?, autor: socialandhealthservicesA jak je to s vaším hubnutím?, autor: socialandhealthservices

„Základem úspěchu je totiž CHTÍT SÁM – ne proto, že nás ošetřující lékař nabádá, abychom zhubi,“ upozorňuje PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. v rámci kampaně na podporu mléka a mléčných výrobků Bílé plus. „Ve druhém kroku si stanovte, kolik byste chtěli hubnout – zde buďte realisté – a jaký by měl být týdenní úbytek hmotnosti. Za optimální je považováno 0,5–1 kg/týdně.“ Myslíte to vážně? Bez notýsku to nejde Pořiďte si notýsek a do něj si zapisujte vše, co sníte i vypijete. „Záznamy příjmu potravy jsou neocenitelným pomocníkem. Do deníku si zapisujte i pocity, proč zrovna teď sedíte a jíte již druhou čokoládu,“ zdůrazňuje odbornice. „Poznáte-li své jídelní chování a popudy k jídlu, lépe se vám bude pracovat. V neposlední řadě nezapomínejte na posilování motivace – zaznamenávejte si hmotnostní úbytky, měřte si obvody pasu, boků a radujte se z úspěchu. S tím souvisí i odměňování, kterého si dopřávejte hojně.“ Pozor ale na to, abyste se neodměňovali tabulkou čokolády! Optimální "osobní rozmazlování“ se týká běžné péče o sebe, o přístupu k sobě. Například si dopřejte masáž šíje, kupte si něco pěkného na sebe, nebo si udělejte čas na knížku, ke které jste se několik let nedostali.

Článek byl publikován se souhlasem webu ordinace.cz

Článek Nový rok: Ode dneška HUBNU! byl publikován 3. ledna 2013 v 15.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...