Mandlový olej a jeho blahodárné účinky

Tagy:  mandlový olej, mandle, oleje, lisované oleje, účinky, pokožka, vlasy, nehty, zdraví, organismus

Sponzorované odkazy:

Mandlový olej a jeho blahodárné účinky

O lisovaných olejích je známo, že mají blahodárný účinek jak na tělo, tak mysl a dokonce organismus. Olivový olej zná snad již každý a většina jej také hojně využívá v kuchyni. Skvěle se snoubí se zeleninovými saláty a restovaná zelenina či grilovaní kuřecí prsa jsou díky olivovému oleji podstatně zdravější, než při použití oleje stolního. Lisovaných olejů je ale na trhu poměrně široká škála a je veliká škoda se s nimi neseznámit. Poznejte proto podmanivý mandlový olej, který má výraznou chuť mandlí a běžně se přidává do léků na rekonvalescenci nemocí.

Mandlový olej se do některých léčiv přidává především proto, že dovede skvěle regenerovat. Mimo jiné také obsahuje řadu vitamínů A, E a také minerály, jsou jimi například draslík, vápník, křemík, hořčík, fosfor, síra, nikl, zinek, a selen. Dalšími pro tělo prospěšnými složkami jsou glycerýny, kyselina olejová a palmová, které skvěle zvláčňují a vyživují pokožku.

Mandlový olej je nesmírně zdravý, autor: sashafatcatMandlový olej je nesmírně zdravý, autor: sashafatcat

Účinky mandlového oleje

Mandlový olej je díky obsahu vitamínů a spoustě minerálů skvělý na trávení, konkrétně zmírňuje a tlumí překyselení žaludku způsobené přejedením, alkoholem či otravou. Dovede také regenerovat jaterní buňky, což nutno podotknout, jen tak nějaký přírodní preparát neumí. Pokud jste po mononukleóze či těžké nehodě, při níž utrpěla právě vaše játra, zapomeňte na chemické pilulky a raději vsaďte na přírodní mandlový olej. Blahodárné účinky má také na čištění střev a správnou funkci žlučníku. Trápí vás zlé sny a nespavost? Díky užívání mandlového oleje budete noc co noc spát jako miminko. Díky obsahu glycerýnu zlepšuje kvalitu pokožky, ale také vlasů a nehtů. Mandlový olej je tedy zárukou vaší krásy a spokojenosti. Používat jej můžete samozřejmě také jako masážní olej pro uvolnění svalů, napětí a k relaxaci.

Používání mandlového oleje

Jak jste jistě pochopili, mandlový olej lze používat jak vnitřně, tak vně. Dospělí jedinec by měl užívat malou čajovou lžičku třikrát denně, děti poloviční dávku. Při vnějším používání potírejte jemně postižená místa několikrát denně. Mandlový olej můžete využívat také v kuchyni na vše, k čemu se olivový olej zkrátka nehodí. Ideální je do sladkého těsta, do pomazánek, dresingů a sladkých pokrmů. Má výraznou mandlovou chuť, která pokrm pozvedne na vyšší úroveň.

Olej můžete jak konzumovat, tak používat vně, autor: mynameisharshaOlej můžete jak konzumovat, tak používat vně, autor: mynameisharsha

Článek Mandlový olej a jeho blahodárné účinky byl publikován 25. ledna 2013 v 17.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...