Jak na nachlazení?

Tagy:  jak na nachlazení, nemoc, rýma, kašel, léky, čaj, vitamíny, ovoce, zelenina

Sponzorované odkazy:

Jak na nachlazení?

Rýma a nepříjemný kašel se vždy dostaví, když to nejméně čekáme. Během několika málo hodin tak dokáže zhatit dlouho chystané plány a otrávit několik následujících dní. Bohužel i ty nejotrlejší jedince s velmi dobrou imunitou jednou za čas skolí chřipka nebo klasické nachlazení. Inspirujte se proto pár tipy, jak se nechtěných bacilů zbavit raz dva.

Vezměte si volno

Nejhorší, co při nachlazení můžete udělat, je nemoc takzvaně přechodit. Nejenom, že si koledujete o rapidní zhoršení a z obyčejného pobolívání v krku se může vyklubat hnisavá angína, ale především tímto jednáním oslabujete organismus, který je pak náchylnější na spousty dalších nemocí. Pokud tedy nemusíte akutně do zaměstnání, vezměte si tři dny volno a pořádně se vyležte. Nemoc můžete pojmout jako způsob relaxace, podívat se na oblíbený film, dopřát si dobré jídlo a přečíst si knihu, ke které jste se dlouhé měsíce nedostali. I nachlazení může být do jisté míry příjemnou záležitostí.

Na nachlazení pomocí kvalitního čaje, autor: dolfiNa nachlazení pomocí kvalitního čaje, autor: dolfi

Zázračné čaje

Již starověcí Číňané nedali na účinky čajů dopustit a dobře dělali, neboť právě pitím čajů vyplavujete z těla jedovaté toxiny a zbavujete se škodlivin, které způsobují záněty a podporují tvorbu bakterií a virů. Pozor ovšem jaký mok si vyberete, neboť nejsou čaje jako čaje. Při nachlazení vsaďte na kvalitní sypané černé čaje či nejrůznější příměsi bylinek. Louhujte je přesně podle návodu a pijte je horké, díky čemuž se zpotíte a rovněž organismus zbavíte škodlivých látek. S jejich konzumací to ale nepřežeňte, čeho je moc, toho je příliš. Pakliže vás trápí zahlenění, vyzkoušejte osvědčenou babskou metodu v podobě černého čaje s medem a mlékem. Nápoj je jednak lahodný a uvolňuje dýchací cesty a napomáhá s odkašláváním.

Vitamínové bomby

Organismus je během nachlazení oslabený, proto potřebuje enormní přísun vitamínů. Ty mu nejlépe dodáte přirozenou cestou v podobě ovoce a zeleniny. Dopřávejte si proto porce citrusů, ale také jablka, jahody či broskve. Zeleninou rovněž nešetřete a k obědu si připravte například lečo či zeleninovou polévku. Vhodnou Svačinou je také čerstvý fresh například z kombinace mrkve a jablka.

Ovoce plné vitamínů, autor: gbrltdrOvoce plné vitamínů, autor: gbrltdr

Článek Jak na nachlazení? byl publikován 21. března 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...