Sportovní masáže – lék na bolesti od A do Z

Tagy:  sportovní masáže, masáž, sport, bolest, zánět, záda, léčba

Sponzorované odkazy:

Sportovní masáže – lék na bolesti od A do Z

Bolesti zad, svalů a kloubů jsou velmi časté a přicházejí nevyzpytatelně, potutelně a často nečekaně, o to nepříjemnější součástí života se stanou a k vaší nemilosti, mohou trvat i několik týdnů či se proměnit v chronickou nemoc. Každý z nás jistě někdy zažil stav, kdy se po dlouhém a zdánlivě nerušeném spánku probudil celý zlámaný. Toto klasické přeležení je záležitostí na pár hodin, maximálně dní a obvykle samo spontánně zmizí. S čím si ale sami těžko poradíte a co rozhodně není dobré podceňovat, jsou obtíže a bolesti způsobení vlivem sportovního přetížení.

Jak rozeznat obtíže?

Bolestí způsobných sportem existuje neuvěřitelný množství a někdy jsou jen velmi těžko rozeznatelné. Mezi nejtypičtější problémy patří známé namožení svalů. Přivodit si jej můžete během pár minut, kdežto zbavit se jej může být i otázkou na několik dní. Nejčastěji postihuje lidi, jež aktivně nesportují a přesto se náhle rozhodli ,,strhnout rekord“. Pokud máte sedavé zaměstnání, sport sledujete spíše v televizi nebo si o něm přečtete v týdenníku, jste ideálním adeptem na namožení svalů a šlach, neboť jakmile si jednou za měsíc usmyslíte uběhnout maratón, protancovat střevíce, ujet desítky kilometrů na kole či rotopedu a podobně, vaše tělo na tuto změť aktivit reaguje lehkým zánětem v oblasti svalů stehen, hýždí, lýtek, ale také nártů nebo paží. Pakliže dostanete chuť si po dlouhé době zasportovat, buďte opatrní a rozhodně nic nepřehánějte.

Sportovní masáže jsou velmi účinné, autor: Wealth OfHealth4Sportovní masáže jsou velmi účinné, autor: Wealth OfHealth4

Dalšími, podstatně závažnějšími problémy spojenými se sportem jsou zranění sportovců či aktivních jedinců. Do této obsáhlé skupiny lze zařadit například záněty a otoky nártů, zánět achylovy paty, natržení svalů, záněty šlach, ztuhnutí šíje, skřípnutí svalu oblasti zad, namožení zádového svalstva, záněty kolen projevující se hnisem a takzvanou vodou v koleni a takto bychom mohli jmenovat dále. Bohužel, i trénovaní sportovci jsou jenom lidé a hrozí jim nepříjemná zranění, jež si vyžadují okamžitý zákrok.

Jak na zranění?

Asi nejrychlejším, nejúčinnějším, nejefektivnějším a nejpříjemnějším způsobem, jak se zbavit bolesti a opět normálně fungovat, jsou sportovní masáže prováděné terapeutem či lékařem. Zpravidla je hradí pojišťovna, proto by vás náprava zdraví neměla stát žádné peníze. Sportovní masáže jsou efektivní, dynamické a mnohdy dokonce příjemné. Dovedou tlumit bolest, snížit otok, odblokovat záda a podobně, proto se jim rozhodně nebraňte.

Článek Sportovní masáže – lék na bolesti od A do Z byl publikován 2. dubna 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...