Nezdravé hubnutí aneb takhle rozhodně ne!

Tagy:  nezdravé hubnutí, dieta, strava, hladovění, pilulky, anorexie

Sponzorované odkazy:

Nezdravé hubnutí aneb takhle rozhodně ne!

Po krásně štíhlé postavy, jež vlastní všechny top modelky a světově proslulé celebrity, touží snad každá žena a za vidinou tohoto, obvykle nepříliš reálného snu, se vydávají na trnitou cestu plnou drastických diet, které ovšem mohou skončit u velmi katastrofálními následky. je sice hezké, že chcete i v pokročilém věku vypadat skvěle a jako za mlada, ovšem nic se nemá přehánět a pokud dá tělo samo najevo, že je toho na něj příliš, měly byste s pokusy o shazování přebytečných kilogramů jednou pro vždy skoncovat a nebo si vybrat schůdnější variantu. bohužel, některé ženy si vnuknou myšlenku dokonalého těla za rekordně krátkou dobu a tak se stanou obětmi koloběhu hubnutí, ze kterého je ale někdy obtížné, vystoupit.

Náhlé hladovění

Drtivá většina žen si pod pojmem hubnutí představí hladovění. v aktuálním záchvatu a touze po hubeném těle se na několik dní oddají nekompromisní hladovce, která obnáší litry vody s citronem, kávu, žvýkačky, suchary a možná nějakou tu zeleninu. toto drastické tempo a strádání však žádné tělo nemůže dlouho vydržet a na svých majitelkách si začne velmi záhy vybírat krutou daň. Ženy jsou neuvěřitelně unavené, oslabené, ve stresu, nervózní, podrážděné, někdy dokonce pociťují stavy na omdlení. Ve finále je jejich hladovění žene k jednomu jedinému řešení v podobě ,,vybílení" lednice. Po několika dnech hladovky tak spořádají enormní množství stravy od pečiva, přes smažené řízky, pizzu až samozřejmě ke sladkostem. Jistě si sami dovedete celkem snadno vydedukovat, jaký smysl takovýto druh diety asi má…

Hubnutí se snadno změní v nemoc, autor: globalcosmicHubnutí se snadno změní v nemoc, autor: globalcosmic

Pilulky bez předpisu

Hubnutí je jedna věc, ale tento proces s sebou přináší také jisté omezení, změnu stravovacích návyků a samozřejmě pohyb, k čemuž je spousta žen kulantně řečeno línější. Rozhodnou se proto pro velmi ,,chytré" řešení v podobě volně dostupných pilulek na hubnutí, na které běží v televizi skvělé reklamy s ještě lepšími recenzemi. Výsledkem jsou však často vedlejší účinky v podobě jojo efektu, průjmů, zvracení, vypadávání vlasů, akné, depresí a podobně. Pakliže chcete vyzkoušet pilulky na hubnutí, vždy se předem poraďte s vašim lékařem!

Od hubnutí k duševní nemoci

Jistě každý známe pojem anorexie, který jde s hubnutím ruku v ruce, jednodušeji řečeno, neustálí proces ztráty hmotnosti je podstatou této nemoci. Bohužel jakmile se dietní režim přehoupne k minimálnímu přijímání potravy a dotyčná žena viditelně trpí podváhou, už se nejedná o touhu po štíhlém těle, nýbrž o duševní chorobu, na kterou dieta rozhodně nepomůže.

Článek Nezdravé hubnutí aneb takhle rozhodně ne! byl publikován 5. dubna 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví, Psychologie a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...