Jak vybrat parfém?

Tagy:  vůně, flakón, charakter, vlastnosti, osobnost, móda, trendy

Sponzorované odkazy:

Jak vybrat parfém?

Použití vůně před odchodem z domu bývá jakousi rutinní záležitostí většiny žen. Parfém dovede celkový outfit a vzhled pozvednou na vyšší úroveň, ovšem jak vybrat takový parfém, který opravdu podtrhne vaši krásu a charakter, aniž by vám uškodil? Špatně zvolený parfém totiž dovede napáchat více škody, než užitku, stejně tak, jako například nevhodný odstín make-upu či rtěnka na zubech. Výběr vůně není žádnou alchymií, stačí jen poslouchat svůj vnitřní hlas, dát na ženské instinkty a rozhodně si od vtíravých prodavaček nenechat vnutit tu nejdražší a údajně nejkvalitnější variantu…

Flakón nehraje roli

Spousta žen dělá při výběru parfému jednu velikou chybu a to, že zohledňuje barvu, tvar a celkový styl flakónu, ve kterém je vůně ukryta. Krásně vypadající voňavka v zářivých barvách, která se vám sice hodí na toaletní stolek, ale může obsahovat takové směsi koření a esenciálních složek, které k vašemu typu osobnosti absolutně nesedí. Taková vůně pak roky tvoří jakousi domácí dekoraci, což je nutno podotknout, trochu škoda. Vzhled obalu a lahvičky je tedy tím posledním, čeho si všímejte a čím se nechte ovlivnit.

Výběr parfému neberte na lehkou váhu, autor: IdhrenVýběr parfému neberte na lehkou váhu, autor: Idhren

Proveďte test

Než si vůni, která nestojí pár stovek korun pořídíte, proveďte jednodenní test, který vás buď utvrdí ve výběru anebo rozhodne o další volbě. V parfumérii se navoňte klasickým způsobem, to znamená oblasti krku a zápěstí, poté se vydejte do zaměstnání či si den užijte podle svého. Kvalitní parfém by ve večerních hodinách měl uvolňovat stále příjemnou vůni, která vám bude lichotit. Pakliže vonět již nebudete anebo ucítíte jiné tóny, než na které jste sázeli, zvolte raději jinou variantu. Vůně a její postupné uvolňování podléhá typu kůže i ovzduší a je dobré vědět, že pokud něco voní vám a především na vás, vaše kolegyně může vůni vnímat naprosto odlišně.

Věřte instinktu

Channel číslo 5 je opět v kurzu, proto jste se rozhodla si jej pořídit? Parfém bohužel není kabelka a rozhodně nepodléhá trendům. Vybírejte proto dlouho, s rozvahou a vždy dejte na své vlastní instinkty, které by vám okamžitě měly napovědět, jestli právě tato vůně je tím pravým ,,ořechovým“. Pakliže jste zvyklá na dřevnaté oleje a koření a víte, že vám skvěle sedí, nepokoušejte se za každou cenu o oblíbenost květinových a ovocných variant. Parfém by měl vždy podtrhovat vaše přirozené já, nikoli dělat opak.

Článek Jak vybrat parfém? byl publikován 17. dubna 2013 v 15.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...