Jak na kruhy pod očima

Tagy:  kruhy pod očima, nespavost, spánek, kvalitní spánek, kofein, káva, kosmetika

Sponzorované odkazy:

Jak na kruhy pod očima

Pleť je odrazem našeho zdraví, které pokud nefunguje tak, jak by mělo, nevypadáme vizuálně příliš hezky. Příliš tučná a nezdravá strava má obvykle za následek akné a to nejen v oblasti obličeje, nedostatek tekutin se projeví suchou až šupinatou pokožkou a takto bychom mohli pokračovat velmi dlouho. Co ale dělat, pakliže vás v jednom kuse trápí kruhy pod očima, kterých se ne a ne zbavit? Možná se budete divit, jak jednoduché tipy a triky pomohou.

Spánek, ale pořádný!

O tom, že kruhy pod očima jsou především znakem nevyspělosti a vyčerpanosti, nemusíme nikterak polemizovat. Jak ale situaci vyřešit, pokud spíte pravidelně, neflámujete, dodržujete zásady ideální doby spánku a přesto se ráno budíte jako po celonočním maratonu. Vědci pčišli s poměrně převratným řešením, že ,,obyčejný“ spánek nestačí. Někteří lidé se totiž noc co noc oddávají jakémusi druhu povrchního spaní, které lze laicky vysvětlit jako velmi slabé. Stačí bouchnutí dveří, štěkot psa či hlasitější zvuky a rázem jste vzhůru? Pak patříte k těm, kteří se nikdy nevyspí na sto procent, což se postupem času na vaší kráse samozřejmě podepíše. Co ale s tím? Před spaním zapomeňte na sledování televize či počítače, kteří intenzitu spaní značně narušují. Než ulehnete, vypněte všechny problémy a nechte je až na ráno, pokud svou mysl zatěžujete neustálým stresem a plánujete si již den nastávající, mozek podvědomě stále pracuji i v době, kdy by měl spát stejně tak, jako vaše tělo.

Problému vás zbaví kvalitní spánek, autor: RelaxingMusicProblému vás zbaví kvalitní spánek, autor: RelaxingMusic

Kofein trochu jinak

Jakmile se cítíte nevyspalí, automaticky sáhnete po energetickém drinku či kávě v domnění, že se zázračně proberete. Kofein však koná pouze matoucí funkci, díky níž přelstíte vlastní tělo a jste tak schopni déle vydržet, i když jste ve skutečnosti bez energie. Vyzkoušejte raději kofein v méně škodlivé podobě a to pomocí krému či speciálního séra, jež při aplikaci na postižené místo zmírňuje otok a velmi výrazně tlumí kruhy pod očima. Přípravky seženete v každé drogerii a to za velice příznivé ceny.

Maskovat a znovu maskovat

No a pokud ani vydatný spánek či kofeinový krém nepomohou, nezbude než sáhnout po korektoru, který dovede hotové zázraky. Ovšem ten klasický, jež používáte na pupínky a červené skvrnky, vyměňte za speciální přípravek určený přímo na partie okolo očí. Barva by vždy měla být o dva odstíny světlejší, než je barva make-upu, který denně používáte.

Káva není ideálním zdrojem kofeinu, autor: epSosdeKáva není ideálním zdrojem kofeinu, autor: epSosde

Článek Jak na kruhy pod očima byl publikován 30. dubna 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...