Samoopalovací přípravek či solárium?

Tagy:  solárium, samoopalovací přípravek, krém, sprej, sluníčko, pokožka

Sponzorované odkazy:

Samoopalovací přípravek či solárium?

Jaro je v plném proudu a spolu s ním se sem tam objeví i velice krásné a sluncem zalité dny s takřka letními teplotami. Jakmile se jen trochu oteplilo, s nadšením jste vytáhli boty s otevřenými špičkami, lehké topíky a v neposlední řadě kraťasy a krátké sukně. Co vás ale okamžitě zarazilo, bylo dlouhou zimou vybledlé tělo, kterému letní oděvy příliš nesvědčí. Nečekejte na další dny umožňující opalování a raději barvu své kůže vezměte do vlastních rukou. Ovšem zde se nabízí otázka, jakou variantu zvolit. Důvěřujete samoopalovacím přípravkům, jež mnohdy nemívají zrovna pozitivní ohlasy nebo zůstanete věrni soláriu s hrozbou rakoviny kůže? Podívejte se na nepopiratelná pro a proti a dle vlastního vědomí a svědomí zvolte to nejlepší.

Solárium a jeho výhody

Pokud jste již někdy návštěvu solária absolvovali a opalovali jste se přesně dle návodu a to tak, abyste svou jemnou pokožku nespálili a docílili tak přirozeného odstínu pleti, možná se vás spousta známých ptala, kde na dovolené jste byli. Ano, solárium a jeho uměle vytvořené UV záření opravdu simuluje opálení jako od pravého sluníčka. Místo zdlouhavého ležení na dece a celodenního pocení se, stačí na pár minut zajít do ,,turba" a výsledný efekt bude stejný.

Jaký druh opálení zvolíte?, autor: cabanatan4Jaký druh opálení zvolíte?, autor: cabanatan4

Solárium a jeho nevýhody

Zdánlivě geniální přístroj jménem solárium má ale spousty nevýhod, které byste rozhodně měli znát. V první řadě je velice těžké regulovat rychlost a především barvu opálení, neboť každé solárium opaluje s jinou intenzitou. Jeho častým navštěvováním sice získáte krásnou barvu, ovšem vaše kůže bude trpět, proto se po pár letech rozhodně nedivte extrémně suchým ložiskům a především prvním vráskám, které jsou vzhledem k vašemu věku neadekvátní. Co je ovšem zdaleka nejhorší, je hrozba rakoviny kůže, na kterou ročně umírají sta tisíce lidí.

Samoopalovací přípravek a jeho výhody

Výhodou ,,samoopalováku" je opálený vzhled prakticky okamžitě či po pár hodinách. Díky tomu, že se jedná o jakousi kůži nepoškozující barvu, z rakoviny kůže ani předčasného stárnutí mít strach rozhodně nemusíte. Některé kvalitnější produkty dokonce pokožku hydratují a příjemně zvláčňují.

Samoopalovací přípravek a jeho nevýhody

Nevýhodou samoopalovacích krémů nebo sprejů je bohužel fakt, že téměř všechny zanechávají fleky a po pár dnech se drolí. Opáleného vzhledu tak docílíte na jeden, možná dva dny a poté budete vypadat jako ,,dalmatin". Dalším nešvarem je nepříjemný zápach způsobený použitím chemického betakarotenu, který má své charakteristické a nepříliš vábné aroma. Pokud tedy toužíte po zdravém opálení, pořiďte si opravdu kvalitnější produkt a nejlépe na bázi spreje.

Samoopalovací krémy zanechávají fleky, autor: tanning_lotionsSamoopalovací krémy zanechávají fleky, autor: tanning_lotions

Článek Samoopalovací přípravek či solárium? byl publikován 15. května 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...