Proteinové tyčinky - zdravá a chutná svačinka

Tagy:  proteinové tyčinky, zdravá svačina, sladkosti, musli, zdravá strava, hubnutí, dieta

Sponzorované odkazy:

Proteinové tyčinky - zdravá a chutná svačinka

Patříte-li k těm, kteří se snaží shodit pár kilogramů a nebo se aktivně zajímáte o zdravý životní styl a především o to, jak se stravovat, pak je tento článek určen přesně pro vás. Jistě jste slyšeli o tom, že k redukci váhy a k udržení aktuální hmotnosti je třeba dodržovat přísun všech složek potravy, kterými jsou tuky, sacharidy a bílkoviny. A právě poslední zmiňované proteiny jsou tím nejdůležitějším, neboť pomáhají přeměňovat tukové zásoby ve svalovou hmotu, čímž aktivně odbourávají centimetry nejenom v pase, ale v ostatních problematických částech.

Bílkoviny najdeme především v mase, vejcích, luštěninách, tofu a podobně. Otázkou ale zůstává, jak konzumovat bílkoviny v případě, že nemáte čas na neustálou přípravu pokrmů, čeká vás celodenní shon, díky kterému se nestihnete téměř zastavit a zkrátka dopředu víte, že si maso ani vaječnou bílkovinu nedopřejete. Jednoduchou a velmi chutnou odpovědí jsou proteinové tyčinky.

Proteinové tyčinky jsou chutné a zdravé, autor: shantipoetProteinové tyčinky jsou chutné a zdravé, autor: shantipoet

Proč konzumovat proteinové tyčinky?

Proteinové tyčinky znáte možná jako doplněk stravy sportovců nebo lidí, jež se aktivně pohybují v oblasti fitness. Ano, tito lidé proteinové tyčinky skutečně konzumují, neboť vědí, co je dobré pro jejich tělo a spalování, ale rozhodně neplatí častá mýlka, že pokud nejste aktivní sportovec, tyčinky se vás netýkají. Proteinové tyčinky jsou skvělou formou dopolední nebo odpolední svačiny a vzhledem k vysokému obsahu bílkovin vás zasytí na delší dobu a dodají vám potřebnou energii. Spousta jedinců si zvykla ke svačině pojídat oblíbené musli tyčinky či dokonce sušenky, což je nešvar, který často vede k tloustnutí. Musli tyčinky totiž obsahují až 80 procent cukrů, čili vás jednak nezasytí a co je horší, tělo je uloží ve formě tuků, nikoli svalů. O klasických sladkostech jako jsou tatranky a čokoládové tyčinky snad hovořit ani nemusíme.

Vynikající chuť

A jak vlastně proteinové tyčinky chutnají? Na výběr máte z neuvěřitelně široké škály produktů, ze kterých možná budete mít problém si vybrat a bude vám chvíli trvat, než najdete ty nejlepší a nejchutnější. Jedny mají spíše sušší texturu, jiné zase táhlejší a měkčí charakter. Co se příchutí týče, těch je rovněž nespočet. Vybrat si můžete od čokolády, vanilky, oříšků či karamelu až po ovocné chutě či exotické kombinace. Téměř všechny proteinové tyčinky jsou obaleny v lahodné čokoládě a díky dokonalému zpracování nepoznáte, že jíte zdravou a tělu prospěšnou pochutinu místo extrémně kalorické Snickers.

Proteinové tyčinky nerozeznáte od klasických sladkostí, autor: JennProteinové tyčinky nerozeznáte od klasických sladkostí, autor: Jenn

Článek Proteinové tyčinky - zdravá a chutná svačinka byl publikován 21. května 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...