Bolest zad - k její odstranění mnohdy stačí málo...

Tagy:  záda, bolesti zad, lékař, matrace, spánek, pohyb, sport

Sponzorované odkazy:

Bolest zad - k její odstranění mnohdy stačí málo...

Bolesti všeho druhu jsou známé naprosto každé osobě na této planetě. Již malé miminko má co do činění s palčivou bolestí rostoucích zoubků, nejrůznějších pádů, odřenin a modřin bychom se jen těžko dopočítali a pak jsou zde samozřejmě klasické bolesti hlavy, svalů, kloubů a v neposlední řadě zad. Všechny bolesti dlouhodobějšího charakteru jsou velmi nepříjemné a postupem času nám mohou nejenom značně znepříjemňovat život, ale také způsobovat další zdravotní komplikace, jež následně vyústí v jakýsi začarovaný kruh. Bolesti zad patří v dnešní době k nejčastějším bolestem vůbec a přitom k jejich odstranění mnohdy stačí opravdu málo…

Lékař ani fyzioterapeut nepomohl

Jakmile nás bolesti těla pronásledují delší dobu, automaticky nás napadne vyhledat lékaře, neboť s tímto problémem si sami těžko poradíme. Obvodní doktor nás následně pošle k odborníkovi, tedy k fyzioterapeutovi, jehož konečný verdikt však může být více než překvapující. Bolest není chronického charakteru, nejedná se o fyziologický problém vyžadující pravidelnou léčbu a stavba kostry i svalů se zdá být naprosto v pořádku. Kde je tedy problém, který nám nedá spát a ztěžuje nám každý pohyb?

Bolest nám může opravdu znepříjemnit život, autor: instantvantageBolest nám může opravdu znepříjemnit život, autor: instantvantage

Vyměňte matrace!

Obvyklým důvodem k přetrvávajícím bolestem zad a končetin bývá špatná matrace. Nezáleží na tom, zda vás zlobí matrace letitá či naprosto nová, pakliže nevyhovuje vaší stavbě těla, je vyrobena z nekvalitních materiálů anebo je zkrátka příliš tvrdá ba naopak měkká, nezbude vám, než se poohlédnout po novém a pro vás na míru dělaném modelu. Zdravý spánek je základ všeho a proto je volba vhodné matrace velmi důležitá.

Sportem ku zdraví

Sportem ku zdraví – nesmrtelné heslo, kterého se drželi již naši dávní předkové. Že je sport tělu i duši prospěšný je známí fakt, ovšem existují takové aktivity, které při špatném provádění mohou nadělat více paseky než užitku. Pokud například pravidelně běháte a často se hrbíte, vaše záda dostávají pořádně zabrat, není tedy divu, že se ozývají a to ne příliš příjemným způsobem. Zkuste popřemýšlet o jiném druhu sportu než ten, kterému se doposud věnujete a poznáte sami, jestli se obtíže daly na ústup.

Popřemýšlejte o vhodném pohybu, autor: drweisgerberPopřemýšlejte o vhodném pohybu, autor: drweisgerber

Článek Bolest zad - k její odstranění mnohdy stačí málo... byl publikován 28. května 2013 v 16.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...