3 tipy jak docílit hladké pokožky

Tagy:  hladká pokožka, kůže, pleť, tělo, krása, zevnějšek, tekutiny, voda, strava

Sponzorované odkazy:

3 tipy jak docílit hladké pokožky

Vzhled kůže je odrazem našeho životního stylu. Pokud holdujete alkoholu, denně vykouříte několik cigaret, potrpíte si na fast foodové pokrmy a milujete sladké, pak nemůžete očekávat, že vaše pleť bude zářit štěstím a pravděpodobně máte i co do činění s ucpanými póry, akné či šupinatěním. Hladkou pokožku by chtěl jistojistě vlastnit každý, ovšem docílit ji není vůbec jednoduché. Vyzkoušeli jste kde jaké procedury, ale nic nepomáhá? Těchto pár tipů by mohlo být celkem účinným řešením…

Dostatek tekutin

Většina lidí, jež vlastní suchou pokožku by se nejspíš shodla na tom, že pitnému režimu během dne bůh ví jak nedá. Základem pružné kůže a to jak na obličeji, tak na celé těle, je dostatek hydrataci, který nejlépe získáte formou tekutin. I ty nejlepší krémy a mléka budou k ničemu, pokud své tělo budete trýznit žízní. Vypijte denně alespoň 2 litry neokysličené vody a nějaký ten černý nebo zelený čaj. Mějte ale na paměti, že ne všechny nápoje se do pitného režimu počítají. Z obliga je samozřejmě alkohol, ale také káva a mléko.

Vyzkoušejte tělový peeling, autor: nordstromVyzkoušejte tělový peeling, autor: nordstrom

Pravidelný peeling

Vyzkoušeli jste někdy tělový peeling? Pokud ano, pak si určitě živě vybavujete, jak po něm vaše kůže byla hedvábně hebká, jasná a neuvěřitelně svěží. Zařaďte tuto proceduru jednou týdně do vaši péče o svůj zevnějšek a pozitivní ohlasy na sebe nenechají dlouho čekat. Pokud byste si rádi udělali tělový peeling již nyní, ale nemáte u sebe speciální přípravek, vyrobte si jej za pomocí krystalového cukru a tělového mléka či másla sami. Pokožku směsí masírujte několik minut a poté důkladně opláchněte.

Zdravá výživa

Není žádnou převratnou novinkou, že právě strava nejvíce ovlivňuje nejenom naše zdraví, ale také vzhled a celkové rozpoložení. Pokud jste doposud nezačali se zdravějším životním stylem, teď je ideální doba udělat pořádné změny. Do jídelníčku zařaďte mimo jiné i pochutiny, které mají příznivý vliv na stav pokožky. Rajčata obsahují spousty antioxydantů, které tělo zbavují nečistot a kůži krásně vyhlazují, mandle mají zase protizánětlivý účinek a například mrkev dodá betakaroten a přirozenou barvu. Přestaňte si pořizovat předražené preparáty a raději vsaďte na sílu přírody.

Rajčata jsou dobrá na pleť, autor: burgundaviaRajčata jsou dobrá na pleť, autor: burgundavia

Článek 3 tipy jak docílit hladké pokožky byl publikován 20. června 2013 v 12.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...