Co funguje na zápach nohou?

Tagy:  zápach nohou, zápach, pocení, léto, hygiena, péče, mytí nohou, pedikúra

Sponzorované odkazy:

Co funguje na zápach nohou?

Zápach nohou některé jedince provází po celý rok a dokáže velmi nepříjemně potrápit jak je, tak jejich okolí. Obzvláště teď, v letní sezóně, kdy se díky vysokým teplotám podstatně více potíme, je tento problém nejaktuálnější. Stydíte se přijít na návštěvu a zout si boty? Musíte si nohy sprchovat několikrát za den a bojíte je jít si kvůli zápachu i zasportovat? Pak se nechte inspirovat tipy, jak se zápachem nohou jednoduše zatočit.

Zápach nohou je spojen s nadměrným pocením, které je obzvláště v letních měsících, naprosto přirozené. Zvýšenou produkcí potu se pak mezi prsty tvoří bakterie, které jsou původcem zápachu, který se velmi často postará o opravdu nepříjemné a trapné situace.

Dodržujte hygienu

O tom, že základním předpokladem pro odstranění zápachu je důkladná hygienu, není sporu, ale pokud se vám nohy enormně potí,měly byste jejich mytí věnovat trochu více pozornosti. Chodidla si myjte vždy v horké vodě a za pomocí antibakteriálního parfemovaného mýdla. Následně nohy důkladně osušte a potřete krémem proti pocení.

Zbavte se zápachu nohou snadno a rychle, autor: mickeysucksZbavte se zápachu nohou snadno a rychle, autor: mickeysucks

Rychlý pomocník

Během nákupního maratonu či vlivem pracovního shonu se vám nepříjemně zapařila chodidla a vy jste se náhle ocitli v prekérní situaci, neboť vaše nohy začínají být opravdu cítit? Pak si pořiďte účinného a rychlého pomocníka, který vám bude stále po ruce a zasáhne v akutních případech. Antibakteriální a vysoušecí sprej vás zbaví zápachu a nohy na určitou dobu vysuší.

Pravidelné ošetření

Trpí-li vaše nohy sklonem k pocení a zápachu, měli byste pravidelně navštěvovat odborníka v podobě pedikérky, která vám jednou za měsíc nohy profesionálně ošetří. Jednak chodidla zbaví hrubé kůže, záděrek, zarostlých nehtů a podobně a rovněž vám doporučí tu nejlepší péči, která vám bude šitá na míru.

Ponožky či naboso?

Nosit ponožky či chodit naboso? To jest otázka, kterou si možná pokládáte velmi často a stále na ni neznáte odpověď. V letních měsících, kdy je opravdu teplo a nohy se podstatně více potí, je vhodné nosit otevřenou obuv a chodidla v průběhu dne mýt či osvěžovat sprejem. V chladnějších dnech či při sportu, kdy sázíte na pohodlné botasky, noste ponožky bavlněné, které dobře absorbují pot.

Článek Co funguje na zápach nohou? byl publikován 24. července 2013 v 20.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...