4 tipy, jak nepřibrat na oslavách

Tagy:  oslava, hubnutí, dieta, jídlo, pokrmy, jojo efekt, večírek, alkohol

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak nepřibrat na oslavách

Dle statistik je takřka 80 procent lidí na celém světě obézních a ze zbylých 20 procent není rozhodně každý se svou postavou spokojen. Toto alarmující zjištění nás tedy přivádí k myšlence hubnutí a diet, kterým se věnuje neuvěřitelné množství žen i mužů a někteří dokonce celý život, a přesto bez výsledků. Pokud i vy bojujete s pokusy shodit přebytečné kilogramy, přičemž se spíše potýkáte s jojo efektem,pak děláte rozhodně něco špatně…

Spousta jedinců se totiž dietnímu či redukčnímu režimu nevěnuje tak, jak by mělo a drží se starého hesla ,,jeden bonbonek špíček neudělá“. Opak je ale v tomto případě bohužel pravdou. Pokud se několik dní a týdnů stravujete přesně dle redukčního jídelníčku, ve kterém jste omezily tuky a cukry, pak vám nějaká ta ,,dobrůtka“ jednou za čas opravdu může uškodit a vaše pokusy o hubnutí zmařit. Největším zabijákem zdravého životního stylu a vyvážené stravy jsou víkendy a především pak veškeré oslavy a party. Naučte se tyto situace zvládat tak, abyste po absolvování večírku nebyli opět o pár kilo těžší.

Jak na alkohol

Jedním z největších problémů během hubnutí je pití alkoholu. Nejenom, že je sám o sobě velmi kalorický, ale především zpomaluje spalování a funkci metabolismu, proto byste se mu měli vyhnout obloukem. Pakliže si ale večírek nedovedete představit bez kapky alkoholického moku. Dejte si skleničku kvalitního červeného vína a v lepším případě lehký střik.

Pozor na kalorický alkohol!, autor: UncalnoPozor na kalorický alkohol!, autor: Uncalno

Najezte se doma

Pokud celý den hladovíte s tím, že se najíte na oslavě, pak logicky zkonzumujete vše, co vámpříjde pod ruku, čehož byste následně mohli litovat. Abyste předešli nezřízenému přejídání, najezte se v klidu a v pohodlí domova.

Vybírejte to nejlepší

Nikdo neříká, že si na oslavě nemůžete ničeho zobnout, ale pozor na to, co si vyberete. Pro začátek zvolte malý talířek, který se bude zdát rázem plnější. Na něj si dejte kvalitní libové maso, zeleninu, ovoce, celozrnné pečivo či pomazánku z tvarohu. Vyhněte se však smetanovým dortům, hutnému těstu a samozřejmě všemu smaženému.

Vyberte si strategické posezení

Sednete-li si čelem ke švédskému stolu, neustále vás bude honit mlsná. Pakliže se ale usadíte zády k veškerému jídlu a dostatečně daleko, zdaleka nebudete mít takovou touhu jíst.

Na oslavách je spousta lákadel, autor: sonewfangledNa oslavách je spousta lákadel, autor: sonewfangled

Článek 4 tipy, jak nepřibrat na oslavách byl publikován 31. srpna 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...