Dieta podle testu DNA

Tagy:  dieta dle dna, dna, genetika, věda, stravování, jídelníček, test

Sponzorované odkazy:

Dieta podle testu DNA

Po štíhlejší postavě postavě dnes touží takřka každý, neboť dle dosavadních statistik až 60 procent populace trpí nadváhou. Tyto výsledky jsou poměrně alarmující a pokud do skupiny patříte, rozhodně byste měli zvážit změnu a zapojit se do nějakého hubnoucího programu. Většina žen při svých pokusech o redukci váhy hodně hazarduje se svým zdravím. Roky zkouší hladovění, které prokládají nesmyslnými dietami v podobě jedení pouze jablek či pití mléka. Výsledky jsou samozřejmě nulové, s jojo efektem a metabolismus opravdu trpí. Přestaňte se proto trápit a svému organismu ubližovat a raději si nechte odborníky na slovo vzatými sestavit unikátní dietu podle DNA.

Jak již samotný název napovídá, dieta se určuje dle vašeho DNA, které je natolik specifické, že prakticky nelze určit, jak bude stravování vypadat. Zatímco u jiných diet se můžete řídit alespoň modelovým jídelníčkem, v tomto případě musíte navštívit lékaře a držet se striktně jeho veškerých rad, v opačném případě by totiž celý efekt diety byl nulový.

Dieta podle DNA je velmi účinná, autor: sarah.fulcherDieta podle DNA je velmi účinná, autor: sarah.fulcher

Základní princip diety

Na jakém principu dieta dle DNA vlastně funguje? Celý proces je poměrně jednoduchý a vlastně triviální. Na základě odběru vaší krve, která následně putuje na podrobné prozkoumání do laboratoře, dojde ke zjištění, jaký typ jste z pohledu genetiky a v jakém prostředí vyrůstali vaši předkové. To je velmi důležité, neboť právě charakteristika okolí, způsob přípravy jídla a jeho samotné složení určí, na co jste ,,naprogramování" a čili co je pro vás nejpřirozenější. Drtivá většina lidí totiž sama netuší, odkud jeho předci pocházejí a tím pádem se vlastně stravují velmi nezdravě. Možná roky žijete na jihu a mezi vaše oblíbené pochutiny patří těstoviny a spousta ovoce. Jak je tedy možné, že patříte k obéznějším lidem? Důvod může být právě ten, že vaši prapředci pocházejí ze severu, kde se konzumuje především maso, kořenová zelenina a luštěniny.

Proč jsou geny tak důležité?

Princip diety jste pravděpodobně pochopili a teď si možná kladete otázku, proč by vás vlastně mělo zajímat, čím a jak se živili vaši dávní předkové? Odpověď je rovněž jednoduchá. Genetika zkrátka ovlivňuje celé naše bytí a životy i budoucích generací. Stejně tak, jako máte zcela nepochopitelně alergie, sklony k hysterii či rodově daný zvýšený cholesterol, i tendence tloustnout pocházejí z dávného genetického materiálu, se kterým dnes, jakožto laici, neumíme pracovat. Pokud se tedy budete řídit tím, co je pro vás nejpřirozenější, obezita by rozhodně neměla být vaším kamarádem.

Vsaďte na vědu a genetiku, autor: AproximandoCienciaePessoasVsaďte na vědu a genetiku, autor: AproximandoCienciaePessoas

Článek Dieta podle testu DNA byl publikován 8. října 2013 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...