3 hříchy, kterými zničíte účinky cvičení

Tagy:  hřích, strava, pohyb, sport, fast food, životní styl, odpočinek

Sponzorované odkazy:

3 hříchy, kterými zničíte účinky cvičení

Zda cvičíte pro potěšení, abyste se dostali do té správné pohody a načerpali novou energii nebo z důvodu udržení se v kondici, záleží čistě a jenom na vás, ovšem někdy se i sebevětší snaha může ve výsledku jevit jako zbytečná, neboť ji dokážete lidově řečeno ,,zazdít". Máte občas pocit, že jsou vaše veškeré sportovní aktivity k ničemu, kila dolů nejdou a vy se necítíte příjemně, ale naopak unaveně a zničeně? Pak děláte pravděpodobně něco špatně, ba dokonce všechno!

Jdu se projít a dám si Big Mac

Spousta lidí, především tedy žen, cvičí nebo sportují z toho důvodu, aby si mohli dopřát nějaké to zhřešení. To je samozřejmě v pořádku, ale pokud jste tento případ, měli byste se naučit něco o výdeji a přijmu energie. Pokud hodinovou svižnou procházkou spálíte 350 kalorií, můžete si v klidu dopřát kus čokolády či oblíbenou sušenku, ale jakmile si dáte vydatné menu ve fast foodu, které má kalorií tisíc, dostanete se daleko za hranici svého energetického příjmu, čili pravděpodobně tloustnete.

Takto rozhodně ne!, autor: pointnshootTakto rozhodně ne!, autor: pointnshoot

Nic se nemá přehánět

Čím víc budu makat, tím víc spálím. Tato rovnice by se mohla zdát jako vskutku logická, avšak k realitě má daleko. Ba naopak, jakmile se v posilovně začnete přepínat, či běžíte aniž by vám stačil dech, vaše tělo přestane spalovat tuky, ale začne vytvářet svalovou hmotu. Ta je vám ale prakticky k ničemu, pokud bude i přes veškerou námahu obalena tukem. Pokud nevíte, jaká je vaše tepová frekvence, nechte si poradit od odborníka.

Odpočinek? Nic pro mě!

Je skvělé, že jste se rozhodli se sebou něco dělat a máte dost svých přebytečných kilogramů, ale každý člověk potřebuje odpočívat a pokud aktivně sportujete, platí to dvojnásob. Aerobním i anaerobním aktivitám se věnujte maximálně 5 krát do týdne, přičemž jeden den doslova a do písmene nic nedělejte a relaxujte. Vaše tělo se tak přirozeně zregeneruje a bude připraveno na další fyzický nápor, který jej nevyčerpá a naopak mu dodá energii.

Rozhodli jste se změnit životní styl, stravu a přešli jste na sportování s cílem rapidně zhubnout? Pak se do této etapy rozhodně nepouštějte sami a vždy si nechte poradit od profesionálů. Jojo efekt ani zničený metabolismus není nic, co byste ve svém novém životě přivítali.

Článek 3 hříchy, kterými zničíte účinky cvičení byl publikován 4. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...