4 pravidla, která vás zbaví nadváhy

Tagy:  tipy, pravidla, hubnutí, dieta, zdraví, strava, jídelníček, pohyb

Sponzorované odkazy:

4 pravidla, která vás zbaví nadváhy

Nadváha je všudy přítomné téma, o kterém uslyšíte každý den. Několik televizních pořadů je založeno na myšlence hubnutí, dietách či zdravém životního stylu, prakticky veškeré časopisy nabízejí účinné rady jak se zbavit přebytečných kilogramů a reklamní bannery a všelijaké letáky vám nutí plastické operace a výživové poradce. Ovšem otázka shazování tuku je především o vás a vaší vůli. Můžete mít sebelepšího osobního trenéra, ale pokud o svém cíli, mít hezčí tělo, nebudete stoprocentně přesvědčeni, pak nikdy nezhubnete a pokud ano, ne na dlouho. Naučte se řídit poměrně jednoduchými pravidly, díky kterým zhubnete jednou pro vždy a možná i v celku příjemným způsobem.

Pryč s jednoduchými cukry

Velikým problémem jídelníčků jsou jednoduché cukry, které vám bohužel tolik chutnají. Mléčná čokoláda, všechny sušenky, tyčinky, bonbóny, zákusky a především bílé a sladké pečivo, obsahují bílou mouku a spoustu cukru, který je pro tělo neprospěšný. Jednak navozuje chuť k jídlu, čili vás nutí tyto ,,pochoutky" opětovně konzumovat a vzhledem k tomu, že neobsahuje mnoho energie, tělo si brzy po jejich požití řekne o další přísun potravy. Po malé sušence tak následuje dortík a po něm pár bonbónků. Takto ale opravdu nezhubnete!

Jezte pravidelně, autor: healthydietingJezte pravidelně, autor: healthydieting

Pravidelnost nade vše

Základem zdravého životního stylu a především dobrého stravování, je pravidelnost. Tělo nereaguje na nic lépe, než na potravu v přesně danou dobu. Pokud se naučíte jíst 5× až 6× denně, váš organismus začne podstatně rychleji spalovat a nebude mít potřebu ukládat si jídlo do zásob. Snídejte proto vždy ve stejnou dobu, mezi obědem a večeří nezapomeňte na svačinu a dvě hodiny před spaním si dejte ještě kousek zeleniny. Slovo hlad pro vás bude cizí a kalhoty vám brzy budou velké.

Každodenní pohyb

Snažíte se najít nejrůznější diety, které vás zbaví tuku, aniž byste museli ,,pohnout zadnici?" Pak počítejte s brzkým jojo efektem, neboť žádné hubnutí nemůže probíhat správně bez svalové hmoty a ta se, jak známo, tvoří jedině pohybem. Nemusíte se denně mučit v posilovně, bohatě vám postačí půl hodinová svižná procházka se psem.

Nekonzumujte ,,nesmysly"

Tak nějak jsme si naučili k večerním filmům pojídat chipsy, oříšky, slané tyčinky a zkrátka vše, co je kalorické a extrémně nezdravé. Američtí vědci však přišli s tím, že je to pouze návyk a při sledování televize nesmyslně konzumujeme vše, na co přijdeme. Pokud máte nutkavou touhu u oblíbeného pořadu jíst, nakrájejte si hromadu zeleniny a mlsejte zdravě.

Mlsejte zdravě, autor: ahmadpiMlsejte zdravě, autor: ahmadpi

Článek 4 pravidla, která vás zbaví nadváhy byl publikován 7. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...