Účinné brzdy proti nachlazení

Tagy:  chřipka, nemoc, brzda, léky, čaj, zábal, voda

Sponzorované odkazy:

Účinné brzdy proti nachlazení

Nachlazení a chřipka jsou nedílnou součástí našich životů a v tomto sychravém, studeném období nás obklopují častěji, než bychom si přáli. Vzhledem k faktu, že se vyskytujeme v přeplněných dopravních prostředcích a v nákupních centrech, kde se to bacily jenom hemží, není divu, že jsme stále ,,usmrkaní" a pokašláváme. Pakliže patříte k těm. kteří mají slabší imunitu a rýma se vám zkrátka nevyhne, naučte se rozpoznat včas příznaky nachlazení a využijte účinných brzd, které buď urychlí celý průběh nemoci a nebo vám pomohou odvrátit její propuknutí.

Mocná síla čaje

Léčivých účinků čaje využívali již starověcí Číňané, kteří si byli velmi dobře vědomi jeho blahodárného vlivu na lidský organismus. Ne nadarmo je právě tento národ považován za jeden z nejzdravějších a nejdéle žijících. Pokud cítíte náhlou slabost, lehké škrábání v krku či spouštějící se rýmu, vydejte se do specializované prodejny se sypanými čaji nebo do lékárny a ptejte se po heřmánku, zázvoru nebo různých směsí bylinek.

Dopřejte si kvalitní čaj, autor: mendhakDopřejte si kvalitní čaj, autor: mendhak

Horká voda na nohy

Napařování nohou byl starý recept našich babiček, který jej na naše dětské nemoci velmi rády praktikovaly. Horká voda dokáže rozproudit krev v těle, čímž aktivuje imunitní systém. Napuštění horké vody do lavoru a napařování chodidel má tak něco do sebe. Nezapomeňte si do vody přisypat také sůl nebo vmíchejte esenciální olej.

Mléko a med proti kašli

Vlhký kašel doprovázený zahleněním dokáže opravdu potrápit a jinak klidné noci proměnit v bdění. Pakliže vám klasické pastilky nezabírají a sirupům příliš nevěříte, vyzkoušejte starou klasiku v podobě černého čaje, mléka a medu. Tato kombinace nejenom rozpouští hlen a uvolňuje sliznici, ale navíc skvěle chutná.

Zábal na horečku

Přepadla vás nebo vaše dítě náhlá horečka, které se potřebujete akutně zbavit? Pak nezbývá než vyzkoušet ledový zábal. Ponořte prostěradlo do studené vody, vyždímejte jej a alespoň na 15 minut se do něho zabalte. Teplota by se co nevidět měla dát k ústupu.

Mocné pastilky

V boji proti chřipce a nachlazení také skvěle fungují vitaminové pastilky, které na bakterie a viry útočí poměrně rychle. V lékárnách jich najdete celé spektrum a vybrat si můžete z mnoha chutných variant.

Některé pilulky pomáhají, autor: 3DuckiesNěkteré pilulky pomáhají, autor: 3Duckies

Článek Účinné brzdy proti nachlazení byl publikován 14. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...