5 potravin, které zaručeně zhoršují stav pleti

Tagy:  pleť, akné, pupínky, citrusy, mouka, chilli, rajčata, mléko

Sponzorované odkazy:

5 potravin, které zaručeně zhoršují stav pleti

Pleť je odrazem našeho zdraví a celkového životního cyklu. Pokud vás delší dobu trápí akné, pigmentové skvrny, extrémně suchá pokožka a podobně, pravděpodobně něco není v pořádku. Důvodů, proč pleť nevypadá jako ze škatulky může být nespočet, ovšem velikou roli na její stav hrají potraviny, neboť i ty zdánlivě zdravé a prospěšné, mohou nadělat více paseky, než-li užitku.

Mléko

O tom, jaký vliv má mléko na lidský organismus se vedou letité spory, které nemají konce, Jedni tvrdí, že je velmi zdravé, druzí zase, že jej tělo nepotřebuje. Ať je to tak či onak, jedno je jisté a vědecky podložené. Mléko a mléčné výrobky nejsou dobré na pleť, ba naopak způsobují vznik akné a trudovitosti. Máte-li citlivější pokožku se sklonem k mastnotě a nečistotám, zkuste se mléčným výrobkům všeho druhu raději vyhýbat. Možná budete sami překvapeni, jakým stylem se vám kůže odvděčí.

Rajčata

Možná se vám to bude zdát nesmyslné, dokonce neuvěřitelné, ale i zdravá a tělu prospěšná zelenina může v jiných oblastech těla škodit. Konkrétně na pleť mají velmi negativní vliv rajčata a to především ve své syrové podobě. Rajské plody totiž obsahují dráždivé alergeny, které podporují tvorbu mazu a tím ucpávání pórů a vznik nečistot. Vyřaďte rajčata ze svého jídelníčku a pleť se pravděpodobně rychle vzpamatuje či alespoň zlepší.

S konzumací rajčat opatrně, autor: Stiefen SchlingenS konzumací rajčat opatrně, autor: Stiefen Schlingen

Chilli

Fakt, že pálivá jídla extrémně dráždí pokožku není sporu a u jedinců, kteří trpí mastnější pletí je účinek dvojnásobný. Při konzumaci chilli dojde k zahřátí organismu, ke tvorbě potu a tím k aktivaci mazových žláz. V tomto případě by vyřazení chilli z jídla neměl být problém, neboť je poměrně ojedinělé.

Bílá mouka

Bílá mouka je obecně v rozporu se zdravou výživou a proto logicky nevyhovuje ani pleti. Obsažena je v klasických rohlících a houskách, ale také ve sladkém pečivu jako jsou koblihy, plněné taštičky a další dobroty z pekařství. Zde se musíte jednou pro vždy rozhodnout, jestli preferujete zdravou pleť a nebo pamlsek.

Citrusy

Citrusy sice obsahují spoustu vitamínu C, který obzvláště v těchto chladných dnech vyhledáváme, ovšem právě onen vitamín neprospívá pleti. Pakliže si potrpíte na pomeranče, mandarinky či grepy, konzumujte je s rozmyslem a vyhnete se nepříjemným kopřivkám či pupínkům.

Sladkému pečivu se vyhněte obloukem, autor: naotakemSladkému pečivu se vyhněte obloukem, autor: naotakem

Článek 5 potravin, které zaručeně zhoršují stav pleti byl publikován 30. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...