Typologie osobnosti podle očí

Tagy:  typologie, typologie podle očí, barva, modrá, hnědá, zelená, tvar očí

Sponzorované odkazy:

Typologie osobnosti podle očí

Oči jsou tou nejdůležitější součástí obličeje, která dělá to, kým jsme. Všimněte si, že jakmile si zakryjete oči, rázem se stanete jedním z davu a zatímco zůstanou-li odhaleny, každý vás ihned pozná, i kdybyste měly roušku a hábit. Není tedy divu, že na základě vzhledu očí existuje jistá typologie osobnosti, která vám mnohé napoví a to nejenom o vás, ale také o lidech ve vašem okolí…

Barva je nejdůležitější!

Modré oči

Lidé vlastnící modré oči bývají pravdomluvní, věrní, mírumilovní a také velice upřímní. Na druhou stranu umějí být chladní, odměření a dovedou snadno manipulovat s lidmi. Co se vztahů týče, vždy by měly volit lásku před majetkem, neboť jedině tak budou doopravdy šťastní.

Hnědé oči

Hnědoocí lidé jsou zpravidla vyrovnaní, poskytují bezpečí a pevnou náruč, mají vysoké cíle, kterých obvykle dosáhnou. Tito workoholici však na opačné straně bojují s výkyvy nálad, pocity bezmoci a někdy s maniodepresi­vitou. Ve vztahu jsou tahounem a proto od partnera očekávají jistou pokoru a podřízenost.

Oči mnohé prozradí, autor: geoffoldredOči mnohé prozradí, autor: geoffoldred

Zelené oči

Majitelé zelených očí mohou být pyšní na svou pružnost, věčné mládí, stabilitu a potřebu plodnosti. Umějí být trpělivý, klidní a milující. Naopak se ale potýkají také s lakotou a chamtivostí. Umějí milovat a dávat, ale od svého protějšku vyžadují to samé, ne-li ve větším množstvím. Na své nepřátele jsou nenávistní, někdy až extrémně tvrdí.

Tvar také hraje svou roli

Kulaté oči symbolizují naivitu a extrémní důvěřivost. Majitele oválných očí jsou chytří, bystří a vtipní. Šikmé oči značí zahleděnost do sebe a tajnůstkářství. Ze široka otevřené oči jsou symbolem přátelství a lásky. Naopak přivřené oči jsou důkazem nenávisti, závisti a nepřátelství. Ze zúžených očí čiší pletichářství a podezíravost. Oči posazené daleko od sebe značí otevřenost a komunikativnost. Oči blízko u sebe symbolizují puntičkářství a odpovědnost. Hluboko posazené oči jsou známkou vychování, taktu a dobrého řečnictví.

Článek Typologie osobnosti podle očí byl publikován 2. ledna 2014 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...