10 nejlepších bylinkových čajů na vaše neduhy - díl 1.

Tagy:  kašel, chřipka, nachlazení, léčba, sypaný čaj, bylinky

Sponzorované odkazy:

10 nejlepších bylinkových čajů na vaše neduhy - díl 1.

Chřipka a nachlazení se právě teď rychle šíří, takže se hodí mít v zásobě různé metody léčby. Proč by to neměl být osvědčený bylinkový čaj? Náš miniseriál vám nabídne deset nejlepších.

Možná si vzpomínáte na dětství, kdy vám nachlazení léčila babička čajem z lipového květu, medem a citrónem. Nejrůznější bylinkové čaje byly favority i v soutěži Poraďte si navzájem. I proto jsme vybrali deset těch, které vám budou prospěšné hlavně teď, v období chřipek, kašle, rýmy a nachlazení. Najdete je v našem miniseriálu.

Autor: Lauren FanAutor: Lauren Fan

Proti kašli:

Právě tyto čaje uleví při kašli, zlepší dýchání a usnadní vykašlávání: Květ lípy, květ černého bezu, sušené šípky (drcené), jitrocel – stejný díl od každé bylinky smícháte a zhruba dvě lžíce zalijete asi litrem vroucí vody a necháte luhovat nejméně deset minut. Pro zlepšení chuti si do čaje můžete přidat med. Základem je ale pít čaj teplý a po malých doušcích.

Květ divizny, květ podbělu, sedmikrásky, nať mateřídoušky, lipový květ – opět stejný díl od každého smícháme a stejně jako v prvním případě přelijeme asi litrem vroucí vody, necháme luhovat a pak můžeme přidat med i citrón. Zásadou je opět pít teplý po doušcích. Tip od našich čtenářů: Na chřipku a jiné neřády účinkuje zázvorový čaj. Kousek strouhaného zázvoru, špetku skořice a 3 hřebíčky povařte 5 minut v 1 litru vody. Sceďte, přidejte šťávu z půl citrónu, oslaďte medem a pijte horké. To je doporučení Romany Jarošové.

Další přírodní metody na léčbu kašle

Kašel vás letos zřejmě také nebude trápit dlouho, když využijete některou ze zaručených rad našich čtenářů. Naordinujte si lipové bonbóny, čaj z lichořeřišnice, ale také ořechové skořápky. Skvělou „směskou“ je také sirup s extraktem smrkových výhonků, fenyklu, květu lípy a medu.

Článek byl publikován za souhlasu ordinace.cz

Článek 10 nejlepších bylinkových čajů na vaše neduhy - díl 1. byl publikován 3. ledna 2014 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...