Zaručené triky pro bílé a zdravé zuby

Tagy:  chrup, stomatologie, klinika, ordinace, čištění zubů, potraviny

Zaručené triky pro bílé a zdravé zuby

Zářivý úsměv je nejenom krásný na pohled, ale osoba, která jej vlastní působí vstřícnějším, přátelštějším a obecně upřímnějším dojmem a především se řadí mezi veselejší a optimističtější povahy, neboť kdo by rovné a bílé zuby chtěl schovávat. Bohužel málo komu se poštěstilo narodit se s výstavním chrupem a proto přicházejí na řadu pomocníci, díky kterým i vy získáte zuby snů.

Péče již od dětství

Kamenem úrazy u spousty lidí je zanedbaná péče o chrup již z dob dětství. Rodiče razili teorii, že nějaký ten cukřík vám na zdraví neubere, rovnátka nepotřebujete a ruku na srdce, které dítě si pravidelně a s oblibou chrup čistí. Dnes možná zanedbanosti litujete, ale nezoufejte, není všem dnům konec. Začněte v pravidelných intervalech navštěvovat zubního lékaře. Stomatologická klinika, vám zaručí adekvátní péči. I ve svém věku můžete začít nosit rovnátka, nechat si zuby odborně vybělit a nebo předejít nebezpečné paradontóze.

Mějte krásný úsměv, autor: LyndaSanchezMějte krásný úsměv, autor: LyndaSanchez

Od těchto potravin ruce pryč!

Není žádnou převratnou novinkou, že spousta potravin působí na vzhled chrupu opravdu nelichotivě, otázkou ale zůstává, které to vlastně jsou. V první řadě nutno podotknout, že zubům a organismu celkově nesvědčí cigaretový kouř, díky kterému je chrup zašedlý, což je velmi obtížné vybělit. Dalším nešvarem je rozhodně červené víno, káva, ale také pomerančové džusy, mrkev, borůvky, maliny a veškeré pochutiny tmavých barev, které rády pouští šťávu. Pakliže vám na vzhledu vašich zubů záleží, zkuste se jim vyvarovat anebo jejich konzumaci omezit na minimum.

Na čem si naopak pochutnat?

A stejně tak se najdou pochoutky, které hrají ve prospěch krásného úsměvu. Patří k ním jahody, jejichž zrníčka mají abrazivní účinek, jablka, veškeré citrusy, brambory, banány, mandle a v neposlední řadě listový špenát, a to jak v syrové, tak v tepelně upravené podobě.

Dodržujte zásady správného čištění

Držíte se hesla ,,čím silněji, tím lépe?" Pak vašemu chrupu naopak velmi škodíte. Hrubou silou se plaku ani nečistot nikdy nezbavíte. Pro každodenní ústní hygienu si pořiďte měkký kartáček, mezizubní kartáčky a nit a také ústní vodu. Chrup krouživými pohyby čistěte minimálně dvakrát denně – ráno a večer, po dobu přibližně dvou až tří minut. Své dosavadní motto vyměňte za ,,nic se nemá přehánět" a vaše zuby budou jásat.

Borůvky a maliny jsou pro zuby nevhodné, autor: epSosdeBorůvky a maliny jsou pro zuby nevhodné, autor: epSosde

Článek Zaručené triky pro bílé a zdravé zuby byl publikován 13. února 2014 v 00.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...