Drastické diety podle celebrit - mohou Vás i zabít!

Tagy:  diety, hubnutí, celebrity, drunkorexie, atkinsonova dieta, hormonová dieta, jodová dieta, řecká dieta

Sponzorované odkazy:

Drastické diety podle celebrit - mohou Vás i zabít!

Dietních tipů a nejrůznějších triků, jak shodit nadbytečné kilogramy, jsou dnes desítky, ba dokonce stovky. Každý časopis vám radí, která dieta je nejlepší, všechny internetové servery oplývají zaručenými metodami na zeštíhlení pasu a drtivá většina známých osobností se drží striktních pravidel, která jsou mnohdy v rozporu s mentálním i fyzickým zdravým. Pokud chcete zhubnout, udržet si štíhlou postavu a žít zdravě, rozhodně se vyvarujte hvězdným manýrům, které vám mohou vážně ublížit.

Drunkorexie

Drunkorexie je zcela nový druh diety, který příhodně vznikl spojením slov drunk (pít) a anorexie. Jedná se totiž o velmi nebezpečnou a nevyzpytatelnou hubnoucí nemoc, díky které dotyčný člověk místo jídla pije alkohol. Tento fenomén nejčastěji postihuje dívky v teenagerském věku, čehož je důkazem i americká modelka Cara Delevigne či Miley Cyrus. Pokud máte dospívající dcery, dejte dobrý pozor na to, jak se stravují a co pijí!

Hormonová dieta

Hormony jsou velmi ošemetnou skupinou sami o sobě a je známo, že nejedna ženy trpí jejich nerovnováhou. Nechat si do těla uměle píchat hormony, které snižují chuť k jídlu a podporují hubnutí v problematických oblastech, je neskutečný hazard se zdravím. Jednak hrozí narušení přirozené hormonální hladiny, dále je zde riziko neuvěřitelného jojo efektu a do třetice americké studie prokázaly, že právě tato dieta vede ke vzniku rakoviny.

Řecká dieta rovněž není ideální, autor: WonderlaneŘecká dieta rovněž není ideální, autor: Wonderlane

Jodová dieta

Jodová dieta spočívá v nadměrném přijímání jódu, který údajně pomáhá snižovat váhu. Tomuto stylu hubnutí propadla Angelina Jolie, ale také Halle Berry. Pokud trpíte sníženou funkcí štítné žlázy, může vám větší množství jódu určitě pomoci, avšak v opačném případě vám takovéto dopování spíše uškodí.

Řecká dieta

Tento druh diety se skládá ze Středomořské stravy bohaté na ryby, sýr feta, olivový olej a spoustu čerstvých bylinek jako je oregáno, máta nebo tymián. Strava se zdá být lehká, čili ideální, ale chybí zde sacharidy, které jsou pro správný chod metabolismu potřebné. Po Řecké dietě proto snadno dojde k jojo efektu a tím opětovnému tloustnutí.

Atkinsonova dieta

Atkinsonova dieta je známá po celém světě a své o ni ví například herečka Catherine Zeta-Jones. Její princip spočívá ve vyškrtnutí sacharidů, které jsou v pečivu, bramborách, banánech, v rýži, bílé mouce, těstovinách a sladkostech. Bohužel jako u předchozí Řecké diety, i zde je prakticky stoprocentní jojo efekt.

Článek Drastické diety podle celebrit - mohou Vás i zabít! byl publikován 23. února 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...