4 příznaky, že je načase ukončit vztah

Tagy:  vztahy, láska, partnerství, příznaky, nesoulad, rozchod, rozvod

Sponzorované odkazy:

4 příznaky, že je načase ukončit vztah

Vztahy a láska k životu neodmyslitelně patří a s tvrzením, že jsou středobodem vesmíru, nebudeme daleko od pravdy. Každý z nás je předurčen k založení rodiny a tvoření potomstva, které vycházejí z pevných svazků. Ovšem nežijeme v pohádce a bohužel může nastat doba, kdy vyprchá veškeré zamilování, náklonnost se promění v averzi a veškerá láska je pryč. Možná jste i vy zabředli do začarovaného kruhu nesmyslného soužití, které nemá smysl. Tyto varovné příznaky vám napoví, jak na tom s partnerem jste.

Už si nepovídáte

Vztahy nejsou jen o intimitě a milostném tokání, ale především o komunikaci, která je hlavním proudem každého vztahu. Partner by se měl zajímat o to, jaký byl váš den, měl by vědět, jak se aktuálně cítíte a také by ho vždy měly zajímat vaše problémy, byť by byly sebemalichernější. Pokud nesdílíte s partnerem totéž a vaše ignorace je oboustranná, pak rozhodně nemá smysl nadále předstírat, že si nejste cizí.

Jak poznáte, že nastal konec?, autor: tetra-pakJak poznáte, že nastal konec?, autor: tetra-pak

Neumí se vás zastat

Partneři by se sebe měli za každých okolností zastat, a to ať jde o jakoukoliv situaci, neboť jak se slibuje před oltářem ,,v dobrém i ve zlém". Pakliže se pohádáte s manželovou matkou, on jen tupě přihlíží a ve výsledku je vám schopný ještě vynadat, aniž by na to měl sebemenší právo, pak vedle sebe máte člověka, který je srab a takového přeci nikdo nechce!

Máte rozdílné cíle

Pokud hodláte s někým trávit čas a budoucnost, měli byste se rozhodně shodnou na vašich společných cílech a snech. V případě, že se nepohodnete na restauraci, kterou navštívíte kvůli večeři, nic se neděje, avšak pakliže vy byste chtěla díte, kdežto váš partner na potomstvo nepomýšlí, vy milujete ,,válení se" u moře, ale váš drahý raději cestuje po horách a zatímco vy plánujete bydlení v rodinném domě, on chce zůstat v menším paneláku, měli byste jít co nejdříve každý svou cestou a hledat štěstí jinde.

Jste jako oheň a voda

Od pradávna se říká, že se protiklady přitahují, což je ve vztazích ohromná mýlka. Zastánkyně vegetariánské stravy nemůže dlouho snášet masožravého partnera, optimistka si jen těžko sedne s usedlým a věčně nabručelým pesimistou a takto bychom mohli pokračovat velmi dlouho.

Článek 4 příznaky, že je načase ukončit vztah byl publikován 28. února 2014 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...